Μέρες καύσωνα ζει και η περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου το τελευταίο διάστημα  με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η υγρασία που επικράτησε στην περιοχή τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες του καύσωνα, γεγονός που επέτεινε την δυσφορία.

Η περιοχή δεν φημίζεται για το ζεστό της κλίμα και τις «καλοκαιρινές» της θερμοκρασίες, οπότε η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας σίγουρα δεν αποτελεί την συνήθη καθημερινότητα των κατοίκων. Τους κανόνες προστασίας σε παρόμοιες συνθήκες φαίνεται επίσης πως τηρούν κυρίως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ακόμα και αν διαμένουν σε χωριά που συνήθως η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Κλειστά σπίτια κατά τη διάρκεια της ημέρας και περιορισμός των μετακινήσεων για τους περισσότερους. Αργά το απόγευμα η κατάσταση αλλάζει, αφού η θερμοκρασία πέφτει και όλοι βγαίνουν για την απαραίτητη βόλτα ή άλλη δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.