Από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 ο συνοριακός σταθμός Εξοχής επαναλειτουργεί, για τη διέλευση, μόνο, φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα. Ο σταθμός είχε κλείσει, με απόφαση της κεντρικής διοίκησης, την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση. Την απόφαση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Το συνοριακό σημείο διέλευσης της Εξοχής λειτουργεί κανονικά για τη διέλευση εμπορευμάτων. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, για την τοπική -και όχι μόνο- οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Θερμές ευχαριστίες προς τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετά την ενημέρωση που είχε στα τέλη Αυγούστου από τον βουλευτή Δράμας Ν.Δ., Κωνσταντίνο Μπλούχο, διερεύνησε την υπόθεση και στο πλαίσιο, πάντα, της προστασίας της υγείας των πολιτών, έλαβε τη σχετική απόφαση».

Η τουριστική προοπτική
της σιδηροδρομικής
σύνδεσης Δράμας-Παρανεστίου-Ξάνθης

Ο Κ. Μπλούχος, τις προηγούμενες ημέρες, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.), Αθανάσιο Κοτταρά και με τον υφυπουργό προστασίας περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε. είχαν εκτενή συζήτηση για τη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από τον Νομό Δράμας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την τουριστική προοπτική της γραμμής Δράμα-Παρανέστι-Ξάνθη, που θα δώσει αίγλη και θα αντιστρέψει την εικόνα της παρακμής. Ο Νομός Δράμας, δήλωσε ο Κ. Μπλούχος, τα επόμενα έτη θα αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης θεματικού τουρισμού, μέσω στοχευμένων κινήσεων εκμετάλλευσης και ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του. Η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας-Ξάνθης, πρόσθεσε, είναι κάτι ξεχωριστό προς αυτή την κατεύθυνση. Συμμετοχή στην ευθύνη μιας τέτοιας αναπτυξιακής προοπτικής, μπορεί και πρέπει να έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεδομένης μάλιστα και της θετικής προσέγγισης σε μία τέτοια προοπτική από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου υποδομών και μεταφορών, επικρατεί αισιοδοξία.

Βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος στον Νομό Δράμας

Με τον υφυπουργό προστασίας περιβάλλοντος και με την γενική γραμματέα ενέργειας και φυσικών πόρων του Υπουργείου, Αλεξάνδρα Σδούκου, συζήτησαν για την περιβαλλοντική ισορροπία και την αειφόρο ανάπτυξη στον Νομό Δράμας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ορεινές περιοχές με τα λατομεία μαρμάρου. Η υγιής επιχειρηματικότητα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, με την εξόρυξη και εκμετάλλευση του μαρμάρου, βοηθάει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη, την άνοδο του Α.Ε.Π. και στην μείωση της ανεργίας στην περιοχή. Οι απόψεις που αντηλλάγησαν, αφορούσαν στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, ώστε κάθε νέο βήμα να είναι πολύ προσεκτικό. Οτιδήποτε κι αν γίνει, πρέπει να εξασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι βέβαιο, σημείωσε ο βουλευτής, πως κάθε προσέγγιση στο φλέγον αυτό ζήτημα, θα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Ευχαρίστησε, τέλος, τον υφυπουργό και την γενική γραμματέα, για την ευαισθησία με την οποία εξετάζουν το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.