Διαβάσαμε δήλωση υπουργού (Ηλία Μόσιαλου) και μείναμε άναυδοι, που αν μη τι άλλο προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και ψυχρολουσία. Είναι ένας από αυτούς, που προσπαθούν να πείσουν τον λαό για το εμβόλιο στην πανδημία.

Αγαπητέ υπουργέ, κατ’ εμέ ήταν ατόπημα να βγείτε και να δημοσιεύσετε την ανάρτηση σας σε κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα αυτό το χρονικό διάστημα, που από την άλλη θέση του επιστήμονα προσπαθείτε να πείσετε τον λαό για εμβολιασμό, πετυχαίνετε το αντίθετο με προκλητικότατο και αναίσχυντο τρόπο, γιατί:

1) Τέτοιες ημέρες αγάπης δεν διχάζουμε τον λαό!

2) Πώς να πείσετε τον θεοσεβούμενο λαό με αυτά που πιστεύει, όταν έρχονται σε αντίθεση με το λαϊκό θρησκευτικό αίσθημα της πλειοψηφίας, τα δικά σας προκλητικά πιστεύω;

3) Πάντα πίστευα και πιστεύω, κατά την ταπεινή μου γνώμη, στον αλληλοσεβασμό επιστήμης και θρησκείας, εσείς σπάσατε τους δεσμούς σύνδεσης!

4) Φτάσατε στην αντίπερα όχθη των θρησκόληπτων, που κατηγορούσαμε μέχρι χθες και βγάλατε την σπάθα σας, για να τους ορμήσετε με αφορισμούς και αναλήθειες.

5) Δε σεβαστήκατε την θέση σας και αυτών που σας προώθησαν να αναδειχτείτε με ένα οφίκιο και να γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό.

6) Στην ίδια επιστήμη μπορεί να υπάρχουν και διαφορές, πόσο μάλλον σε διαφορετικές επιστήμες.

7) Σπουδάσετε Θεολογία, ή συζητήσετε σαν πολιτικός με αρμόδιους θεολόγους και μετά πλασάρετε τα αριστερίστικα σας ιδεολογήματα!

8) Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα και δη στα θρησκευτικά πιστεύω, γιατί τσαλαπατιέται η ανθρώπινη υπόσταση.

Μου θυμίζετε, που σαν διευθυντής σχολείου είχα κομματικά ομοίους σας, να προσπαθούν να επιβάλλουν την γνώμη τους στα παιδιά, όπως κι εσείς. Την θεωρία του Δαρβίνου, ότι ο άνθρωπος είναι μετεξέλιξη ανθρωποειδούς, κάτι που απεδείχθη απαράδεκτο, γιατί και οι πίθηκοι θα μετεξελίσσονταν διαχρονικά και θα είχαν και λογική όπως ο άνθρωπος. Να ειρωνεύονται τον Θεούλη τους και μάλιστα σε μία θεοσεβούμενη κωμόπολη, όπως κι εσείς σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Και οι αρμόδιοι καθηγητές, σχολικοί σύμβουλοι-επιθεωρητές στο μάθημα, να κωφεύουν και να ταξιδεύουν στον κόσμο του Άρλεκιν, γιατί δεν ήθελαν ρήξη με τους κομματικά ημετέρους, αλλά γι’ αυτή την θέση τους πλήρωνε αδρά ο λεηλατημένος λαός και με το να είναι αργόμισθοι στην θητεία τους!

Τι θα γινόταν, αν τέτοιες αναφορές γινόταν για άλλο θρησκευτικό πρόσωπο; Θυμάστε τι έγινε στην Γαλλία, με τα αντίστοιχα σκίτσα όπως τα δικά σας; Τα πιστεύω μας τα κρατάμε μακριά από την κομματικές θέσεις μέσα στον χώρο της παιδείας και κυρίως σε μία ευνομούμενη πολιτεία, όταν μας παρέχει μία διοικητική θέση, γιατί με τις αρχές της πολιτείας μεγάλωσαν, γαλουχήθηκαν πολίτες και πολίτες. Τώρα κι εσείς, αν ανήκετε στην μειοψηφία, δεν έχετε παρά να σέβεστε την πλειοψηφία, για να επιβάλλεστε και να σας σέβονται σαν πολιτικό είδος και όχι επιστήμονα, εκτός αν η εξουσία στην πολιτική φέρνει έπαρση.

Σέβομαι την απόφαση του πρωθυπουργού να σας τοποθετήσει υπουργό, αλλά θα σεβαστώ και την απόφαση να απέχετε από τα Μέσα Ενημέρωσης και από δηλώσεις που διχάζουν την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που μιλούν ακόμα και για τσιπάρισμα! Δεν φοράμε την πανοπλία του υπουργού και ορμάμε στους θεοσεβούμενους και θρησκόληπτους που έχουν τις απόψεις τους, αλλά τις σεβόμαστε, τις συζητάμε και μετά αποφασίζουμε από κοινού, διαφορετικά γίνεται καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και στροφή του λαού στην διχόνοια, κάτι που απεχθάνεται ο κάθε δημοκράτης πολίτης.

Μία συμβουλή κύριε καθηγητά, που λέω πάντα: «(αν) οξύνεσθε εύκολα, πριν απαντήσετε μετρήσετε μέχρι το δέκα από μέσα σας, ηρεμήστε και «πλασάρετε» τα επιχειρήματά σας και όχι με αφορισμούς». Κατακεραυνώσατε αυτό που πιστεύαμε μέχρι και σήμερα, ότι ο πολιτικός χώρος σας χρειάζεται τεχνοκράτες και όχι πολιτικάντηδες. Την μόνη δικαιολογία που έχω, είναι ότι αποφασίσατε μόνος σας να αποχωρήσετε από την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί δεν μπορείτε να συνυπάρχετε με μία κοινωνία πολυπολιτισμική, πολλά προσφέρατε σαν επιστήμονας στον τόπο, αλλά δυστυχώς αποτύχατε σαν πολιτικός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.