Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι, με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και συνακόλουθη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, το πέτρινο γεφύρι στην περιοχή της Λεύκης, του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Καρβάλης,  του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, χαρακτηρίστηκε ως μνημείο.

Τον Ιανουάριο του 2009, με άρθρο μου με τίτλο: «Να σεβαστούμε την ιστορία, την παράδοση και το περιβάλλον, να σώσουμε το πέτρινο και τα άλλα γεφύρια της Λεύκης», προσπάθησα να αναδείξω το πέτρινο γεφύρι και να επισημάνω την ανάγκη συντήρησής του. Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2010, με επιστολή μου-τεχνική έκθεση προς την 4η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και  προς τον δήμαρχο Καβάλας (θέμα της επιστολής: Συντήρηση πέτρινου γεφυριού στη Λεύκη Καβάλας, εξαιρετικά επείγον), έθετα επειγόντως το ζήτημα της συντήρησης του γεφυριού. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που μετά από οκτώ χρόνια κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού, για τον χαρακτηρισμό του γεφυριού ως μνημείου και ολοκληρώθηκαν με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο Φ.Ε.Κ. Ευχαριστώ θερμά τις Υπηρεσίες που γνωμοδότησαν θετικά.

 

Σημείωση: Ο Λάζαρος Βασιλειάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και πρώην πρόεδρος Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here