Μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αρχίζει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης του έργου από τη Δ.Ε.Δ.Α. (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου). Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, στην τηλεδιάσκεψη που είχε για το θέμα, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, τον αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας, Κώστα Βενετίδη, τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Θανάση Τσώνη και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου, Βασίλη Γαλάνη και Βασίλη Δελησταμάτη. «Ανοίγει ο δρόμος, ώστε η πόλη της Ορεστιάδας να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο», είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αναπτυξιακού χαρακτήρα με πολλαπλά οφέλη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ακριτικής πόλης και του βόρειου Έβρου γενικότερα, που τόσο ανάγκη έχουν την ουσιαστική στήριξη μας.

Επίσης, άρχισε η διαγωνιστική διαδικασία, για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, ενώ όσον αφορά τα δύο υποέργα για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή και Ξάνθη-Δράμα, οι διαγωνισμοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και τον ερχόμενο μήνα θα υποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο».

Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας αποτελεί ξεχωριστό υποέργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Ορεστιάδα). Είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.572.000€ και η Περιφέρεια καλύπτει το μισό της χρηματοδότησης με πόρους του Ε.Σ.Π.Α., όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.