Έγινε εκδήλωση στην Καβάλα, για την παρουσίαση της αποστολής του Ροταριανού Ιδρύματος

0
20

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, η ενημερωτική ημερίδα για το Ροταριανό Ίδρυμα, με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας και συνδιοργανωτές τους Ροταριανούς Ομίλους της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Αλεξανδρούπολης, Πανοράματος Θεσσαλονίκης και ανατολικής Λάρισας. Πριν την έναρξη των εργασιών, ο πρόεδρος του Ομίλου Δυτικής Καβάλας και τέως διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας, Βασίλης Μακρής, έκανε την τελετή εισδοχής του Θεόδωρου Καγιαμπή, ενός διακεκριμένου επιστήμονα ψυχολόγου, στον όμιλο και τη Ροταριανή οικογένεια.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τέσσερις καταξιωμένους Ροταριανούς τους: Κώστα Κατάκαλο, Γιάννη Παλέτα, Άννα Παυλίδου και Αθανάσιο Κατσίκη, οι οποίοι παρουσίασαν την αποστολή του Ροταριανού Ιδρύματος, που είναι η υποστήριξη των προσπαθειών του Διεθνούς Ρόταρυ στην ολοκλήρωση του σκοπού του Ρόταρυ και η επίτευξη της παγκόσμιας κατανόησης και ειρήνης, μέσω τοπικών, εθνικών και διεθνών ανθρωπιστικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων. Τόνισαν, ακόμα, ότι το Ροταριανό Ίδρυμα παρέχει στη διεθνή κοινότητα, μέσω των Ροταριανών Ομίλων, την ευκαιρία συμμετοχής σε προγράμματα που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων σε όλη την υδρόγειο. Τα έσοδα, άρα και τα προγράμματα του Ροταριανού Ιδρύματος, υποστηρίζονται μόνο από τις εθελοντικές προσφορές των μελών και των φίλων του ιδρύματος, που μοιράζονται το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο. «Μόνο ο Θεός καταφέρνει το ακατόρθωτο, το Ροταριανό Ίδρυμα, όμως, καταφέρνει το καλύτερο που μπορεί να καταφέρει η ανθρωπότητα», ήταν τα λόγια του τέως προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ, Paulo Costa, που περικλείουν όλη την ουσία και σημασία της ύπαρξης του Ροταριανού Ιδρύματος.

Η ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο ως προς τη συμμετοχή Ροταριανών από διαφορετικούς προορισμούς της Περιφέρειας, όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα του σκοπού της διοργάνωσής της. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: η διοικητής της 2484 ΠΔΡ, Χρύσα Τσελέπη, ο τέως διευθυντής Κώστας Πετρίδης, ο εισερχόμενος διευθυντής Θεόδωρος Ασπασίδης, Ροταριανοί και φίλοι του Ρόταρυ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, με τοποθετήσεις πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ ακολούθησε γεύμα σε φιλικό περιβάλλον σε κοσμική ταβέρνα της Καβάλας, υλοποιώντας έναν από τους βασικούς σκοπούς του Ρόταρυ, την ανάπτυξη φιλίας και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών του, υπενθυμίζοντας ότι, το Ρόταρυ δημιουργήθηκε από την επιτακτική ανάγκη του ανθρώπου, να συμμερίζεται με τον συνάνθρωπο τη θέρμη της φιλίας και της συναδελφικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.