Στον ιστορικό χώρο της ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα και σε μία λαμπρή εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, έγινε το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, η παγκόσμια πρώτη προβολή της κινηματογραφικής ταινίας του Bollywood, DIE TOMORROW, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν, σχεδόν εξολοκλήρου, στην Καβάλα. Όπως αναφέρει, επίσης, το δελτίο Τύπου, η ταινία μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά και στα ελληνικά, αφού θα συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ των Καννών και αμέσως μετά θα αρχίσει η παγκόσμια διανομή της.

Ακόμα, παρουσιάστηκε από την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, στους εκπροσώπους της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, Έλληνες και ξένους κινηματογραφικούς παραγωγούς και δημοσιογράφους, το πρώτο στην Ελλάδα δημοτικό γραφείο προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, το KAVALA FILM OFFICE. Το γραφείο αυτό, κάνοντας χρήση του νέου νομοθετικού πλαισίου και των κινήτρων που δίνει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και κινήτρων που ο Δήμος Καβάλας προσφέρει, φιλοδοξεί να προσελκύσει παραγωγές, όπως κινηματογραφικές ταινίες, video clip κ.α., στην περιοχή της Καβάλας, αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο έτη η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με μεγάλη επιτυχία.

Να σημειωθεί, ότι, η αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από δύο δισεκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, μία κινηματογραφική παραγωγή είναι τεράστια ευκαιρία προβολής της Καβάλας στην αγορά αυτή.

Αυτό τόνισαν στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., Χαράλαμπος Καρίμαλης και Κωνσταντίνος Τσέγας, όσο και η πρέσβειρα της Ινδίας, Shamma Jain, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για τη συνολική προσφορά του στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ινδίας. Ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. ζήτησε, μάλιστα, από τους παραγωγούς, να παρέχουν στον Οργανισμό την άδεια για τη χρήση σκηνών της ταινίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική προβολή της χώρας.

Με τη σειρά τους, οι πρωταγωνιστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την παραγωγή, καθώς μοιράστηκαν με το κοινό τις θαυμάσιες αναμνήσεις που έχουν από τα γυρίσματα και ιδιαιτέρως από τους κατοίκους της Καβάλας, ενώ προανήγγειλαν την επιστροφή τους, για την παραγωγή μιας δεύτερης ταινίας.

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη, για θέματα επιχορήγησης προς το δημοτικό γραφείο οπτικοακουστικών παραγωγών KAVALA FILM OFFICE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here