Γύρω στις 89.000 μερίδες φρεσκοπαρασκευασμένων γευμάτων διανεμήθηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες των ολοήμερων δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία: «σχολικά γεύματα» την περίοδο που έληξε.

Το πρόγραμμα, ως ενισχυτική δράση στο πρόγραμμα «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης», υλοποιήθηκε σε τριάντα Δήμους στην Ελλάδα. «Πέραν του επισιτιστικού χαρακτήρα, που επιβάλλει η περίοδος που βιώνουμε, ήταν ένα σημαντικό πρόγραμμα, γιατί έφερε σε επαφή τα παιδιά με την μεσογειακή διατροφή», ανέφερε ο Μιχάλης Σωτηρίου, πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα στην Καβάλα.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, στο συνεδριακό χώρο του νοσοκομείου Καβάλας, έγινε ο απολογισμός του προγράμματος, παρουσία εκπροσώπων των φορέων που συνεργάστηκαν, με συντονιστή τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης του Τομέα Ψυχικής Υγείας Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2016 έως τα μέσα Ιουνίου 2017, παρασκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε εννέα ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας, γύρω στα 89.000 γεύματα, ενώ οι μαθητές που ωφελήθηκαν ήταν περισσότεροι από χίλιοι.

Τα γεύματα παρασκευάστηκαν σε συνεργασία με επιλεγμένους προμηθευτές και ελέγχθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και τη Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, δημιουργήθηκαν δέκα θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι πέντε είναι πλήρους απασχόλησης. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί σε περισσότερα σχολεία τη σχολική περίοδο 2017-2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.