Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου. Συμμετείχαν: η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Γεροστεργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Έλσα Βακιρτζή, ο περιφερειακός σύμβουλος, Δρ. Σωτήρης Παπαδόπουλος και εκ μέρους των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, ο νομίατρος και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας, Θάλεια Αϊναλίδου, η προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καβάλας, Αθανασία Τεκτονίδου και ο υπάλληλος του ίδιου Τμήματος, Ελευθέριος Λαζαρίδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, επισημάνθηκε η σχέση του τουρισμού και των επισκεπτών της περιοχής με το θέμα της κατανάλωσης. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση προς τους καταναλωτές, της πάταξης του παραεμπορίου, έγινε αναφορά στην πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων της σχετικής νομοθεσίας και στην έλλειψη προσωπικού. Ακόμα, τέθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των καταναλωτών και τα προϊόντα που παράγονται στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, καθώς και η ανάγκη εκπλήρωσης των απαιτήσεων που θέτουν τα δημόσια πρότυπα, η νομοθεσία και τα προαιρετικά ιδιωτικά πρότυπα των πιστοποιήσεων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και Υπηρεσιών, για την καλύτερη αλληλοενημέρωση, συντονισμό των ενεργειών και προσπαθειών, με σκοπό ο καταναλωτής να νιώθει ασφαλής και τα προϊόντα να πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας και ποιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.