Πρόκειται για το βιβλίο «Αιρετικά κείμενα κατά της πολιτικής ορθότητος».

Οι δημοσιεύσεις των άρθρων του Παλαμά έγιναν σε εφημερίδες της εποχή του όπως το Εμπρός, της Καθημερινής και της Νέα Ημέρα της Τεργέστης. Πραγματεύονταν σε φλέγοντα θέματα επικαιρότητας και είχαν εξαφανιστεί από την «προτεινόμενη» βιβλιογραφία, ακριβώς γιατί έδειχναν τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του Παλαμά.

Ο Παλαμάς πράγματι είχε αντιληφθεί τον προδοτικό και ύπουλο ρόλο των κομμουνιστών και τολμά να αναφερθεί για το πώς σφάζουν οι μπολσεβίκοι, όπως στη δολοφονία της τσαρικής οικογένειας το 1918. Γράφει για τον Χρυσόστομο της Σμύρνης και το μαρτύριο που υπέστη, τις άλλες τουρκικές θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων κυρίως από τους κεμαλικούς, όπως περιγράφονται από τον Μωρίς Μπαρρές και διατυπώνονται στο άρθρο του Παλαμά με τίτλο «Εις Μέγας Πατριδολάτρης». Σε όλα αναφέρεται ευθαρσώς ο ποιητής, ακόμα και για τη Μεγάλη Ιδέα, τη Φιλοπατρία, τον Εθνικισμό, τον Εθνικό σοσιαλισμό, τον Παγγερμανισμό, το φασισμό, αλλά και ατή την ίδια τη δαιμονική κομμουνιστική ιδεολογία των μπολσεβίκων. Φανερώνει ο ποιητής με την πένα του τις δικές του ιδεολογικές καταβολές περιγράφοντας με τιμιότητα και ενέργεια την ποιοτική και ουσιαστική διαφορά μεταξύ εθνικόφρονος σοσιαλισμού και του ψευδεπίγραφου μαρξισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.