Ανάσταση είναι η κοινωνία του Δήμου Κ. Νευροκοπίου από τη νέα υποβάθμιση που επιτηρείται στην ακριτική αυτή περιοχή με το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που εδρεύει εκεί εδώ και 47 χρόνια. Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας ανακοινώθηκε επίσημα και αναφέρει ότι  αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα του Νευροκοπίου στις 2 Μαρτίου του 2017. Άλλες δύο φορές επιχειρήθηκε να κλείσει το κατάστημα αυτό, αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου το απέτρεψαν. Η διαμαρτυρία πολλών φορέων και η απαίτηση να παραμένει ανοιχτό το κατάστημα αυτό είναι έντονη και ελπίζουμε ότι η διοίκηση της Τράπεζας θα αντιληφθεί το τεράστιο λάθος που κάνει, αφήνοντας να ταλαιπωρούνται περισσότεροι από 8.000 μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Ενδεικτικά δημοσιεύουμε την επιστολή του Δημάρχου Νευροκοπίου προς την υφυπουργό Εσωτερικών, της Δημοτικής παράταξης «Κίνηση Νέων» του Γιάννη Κυριακίδη για το θέμα αυτό.

 Υφυπουργό Εσωτερικών

Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά

 Θέμα: Κατάργηση Καταστήματος Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στο Κ.Νευροκοπι.

  Αγαπητή  κυρία  Υπουργός

Σε  συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης στο Γραφείο σας στις 02/02/2017  για το θέμα του ενδεχόμενου κατάργησης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στο Κ. Νευροκόπι σας γνωρίζω τα εξής :

Ο Δήμος μας αποτελείται από  δεκαεπτά  (17)  Τοπ. Κοιν. και πέντε (5) οικισμούς με 8.000 κατοίκους  διεσπαρμένους σε μια έκταση 870 τ. χ.λ.μ. στο σύνολο  αγρότες –κτηνοτρόφοι- υλοτόμοι.

Η περιοχή μας είναι ορεινή μειονεκτική  και χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά  δύσκολη  χειμερινή  περίοδο (διαρκεί 7 μήνες με υψηλή  χιονόπτωση και πολικές  θερμοκρασίες ).

Εάν καταργηθεί το κατάστημα της ¨Εθνικής Τραπέζης¨ τότε το πλησιέστερο για εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής κατάστημα  βρίσκεται σε απόσταση  50-60 χλμ. απόσταση η οποία είναι απαγορευτική  ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο λόγω της κακής βατότητας των δρομολογίων.

Δημιουργείτε  κυρία  Υπουργός, εξαιρετικό πρόβλημα αναστάτωσης της τοπικής κοινωνίας , σε μια περιοχή των συνόρων, όπου και για Εθνικούς  Λόγους  πρωταρχικής σημασίας είναι να παραμείνει ο πληθυσμός στον τόπο του.  Σε τούτο συμβάλλει και η παρουσία της Τράπεζας.

Για το σκοπό αυτό είμαστε διατεθειμένοι να αυξήσουμε την υποστήριξη μας ως Δήμος.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ  όπως επιδράσετε αρμοδίως  για ακύρωση  της απόφασης.

Με Εκτίμηση

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Επιστολή της Κίνησης Νέων Νευροκοπίου

Κύριοι, απευθύνουμε σε σας ως πλέον αρμόδιους την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφασή σας να σταματήσετε τη λειτουργία του καταστήματος Νευροκοπίου. Μία απόφασή σας, η οποία θεωρούσαμε ότι μετά την προηγούμενη (προ διετίας) επίσκεψη υψηλόβαθμου στελέχους σας και συνάντησή του με επιχειρηματικούς και τοπικούς φορείς του Δήμου μας, είχατε εγκαταλείψει οριστικά. Το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ λειτουργεί στο Νευροκόπι εδώ και 47 χρόνια εξυπηρετώντας τους 7.860 μόνιμους κατοίκους (στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι) του ακριτικού Δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει 16 τοπικές κοινότητες και η τράπεζα την οποία διοικείτε αποτελεί αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της οικονομικής ζωής του τόπου. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βασανίζει τη χώρα μας και κατά συνέπεια και το τραπεζικό σύστημα , θέλουμε όμως να μας δώσετε κάποιες απαντήσεις προτού προβείτε στη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος σας. Όταν αποφασίσατε να λειτουργήσετε το κατάστημα (πριν από 47 έτη!!) το κάνατε για Εθνικούς λόγους ή επειδή περιμένατε αυξημένη κερδοφορία; Πως νομίζετε ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επί 47 έτη πελάτες σας, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι Ελλάδος και Γερμανίας εφόσον γνωρίζετε πολύ καλά ότι λόγω των Capital controls δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα; γνωρίζετε ότι τους αναγκάζετε να πραγματοποιούν κάθε μήνα «ταξίδι» 30χλμ (στην καλύτερη περίπτωση) έως 60χλμ (από τα απομακρυσμένα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου) για να εισπράξουν την σύνταξή τους;   Συμπεριλαμβάνετε στην αξιολόγηση των καταστημάτων σας ότι οι επιχειρήσεις Μαρμάρου , που αποτελούν τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του Νομού μας , ΠΡΟΣ: 1.) ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2.) ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΙΝ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ εδρεύουν όλες στον Δήμο Νευροκοπίου και ότι είναι σίγουρο πως όταν επιλέγουν την Τράπεζά σας για συνεργάτη λαμβάνουν υπόψη και την ύπαρξη καταστήματος στο Νευροκόπι για να εξυπηρετούνται οι υπάλληλοι-συνεργάτες τους ή μήπως τα κέρδη από αυτές τις συνεργασίες καρπώνονται αποκλειστικά τα κεντρικά καταστήματα του Νομού μας; Κύριοι, σας δηλώνουμε ότι η παραπάνω επιστολή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους τοπικούς , πολιτικούς , επιχειρηματικούς φορείς και θα ζητηθεί από τους απλούς πολίτες να κοινοποιηθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να επαναξιολογήσετε όχι μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την τοπική και Εθνική πραγματικότητα!

Με τιμή

ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Ελάσσων αντιπολίτευση Δήμου Κάτω Νευροκοπίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.