Έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 θα απαγορεύεται η έξοδος των φιλοξενούμενων από την δομή μεταναστών που λειτουργεί στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Δράμας. Ο διοικητής της δομής, Δημήτρης Τουτουντζόγλου, δήλωσε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει έως και τις 6 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Απομονώθηκαν

τα 25 θετικά άτομα

Μερικές ημέρες πριν, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, διαπιστώθηκε ότι 25 άτομα που φιλοξενούνται στην δομή είναι θετικά στον covid-19. Από τα άτομα αυτά, τέσσερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς στην Καβάλα και στις Σέρρες, ενώ τα υπόλοιπα δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Τηρείται στο ακέριο το ισχύον νομικό πλαίσιο και η ισχύουσα κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα προστασίας για την διασπορά του ιού και συγκεκριμένα όσα προβλέπονται για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Βρισκόμαστε σε καθεστώς απαγόρευσης εξόδου για όλους τους φιλοξενούμενους και έχουμε την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση του μέτρου», δήλωσε ο Δ. Τουτουντζόγλου και πρόσθεσε:

«Έγινε άμεση απομόνωση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους για δεκατέσσερις ημέρες. Επίσης, διανέμεται υγειονομικό υλικό σε όλους τους φιλοξενούμενους, μαζί και καλάθια με φαγητό και φρέσκα λαχανικά, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Ακόμα, προβαίνουμε σε απολύμανση όλων των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων της δομής, το προσωπικό μεταφέρθηκε περιμετρικά του κτιρίου της δομής σε οικίσκους και γίνεται ενημέρωση πόρτα-πόρτα, αλλά και με μαζική αποστολή μηνυμάτων μέσω εφαρμογής whatsup στους φιλοξενούμενους, για την υγειονομική κατάσταση, με αυστηρές συστάσεις, για να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, την Πολιτική Προστασία και την Ελληνική Αστυνομία».

Έγιναν περισσότεροι από 750 δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ανέφερε ότι, από τον περασμένο Ιανουάριο το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), που έχει την ευθύνη της δομής, πραγματοποίησε περισσότερους από 750 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης του covid-19 (rapid tests), ενώ στην δομή φιλοξενούνται 290 άτομα. Συμπλήρωσε ότι, στα μέσα Μαρτίου έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος και βρέθηκε θετική εργαζόμενη. Ακολούθησε μαζική ιχνηλάτηση των επαφών και επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό. «Έχουμε κάνει, όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δίνουμε το εκατόν δέκα τοις εκατό των δυνατοτήτων μας, για να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την υπάρχουσα υγειονομική κατάσταση», σημείωσε.

Τέλος, για τους θετικούς μετανάστες είπε ότι: «Δεν έχει κινδυνεύσει καμία ζωή, υπάρχει κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην δομή, οπότε μπορούμε να δώσουμε τις κατάλληλες φροντίδες στους ανθρώπους αυτούς. Νοσηλεύονται τέσσερα άτομα στα νοσοκομεία αναφοράς Καβάλας και Σερρών. Αντιλαμβανόμαστε τις εύλογες ανησυχίες των φορέων, εργαζόμαστε σε καθημερινή βάση, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.