Ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Γιάννη Πασχαλίδη με τον Γ. Αμυρά: Συνεδριάζει η επιτροπή για το μη δορυάλωτο της Θάσου και των Σποράδων  

0
27

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στον οποίο έθεσε πολλά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν, το μη δορυάλωτου της Θάσου, το οποίο επανειλημμένως ο βουλευτής έχει θίξει στους αρμόδιους. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις επί του ζητήματος αυτού, δεδομένου ότι θα συνεδριάσει η επιτροπή για το μη δορυάλωτο της Θάσου και των Σποράδων.

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης ζήτησε να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι, των οποίων το ζωικό κεφαλαίο καταστρέφεται από άγρια ζώα, ωστόσο δεν αποζημιώνονται διότι δεν αφήνονται ίχνη. Ο υφυπουργός εξέφρασε την βούληση να τοποθετηθούν κάμερες, εφόσον υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα από τις Υπηρεσίες του Δασαρχείου, μέσω των οποίων θα αποδεικνύεται η παρουσία των άγριων ζώων στην κάθε περιοχή. Όσον αφορά τις ζημίες που προκαλούνται από τα αγριογούρουνα, ενημέρωσε τον βουλευτή πως υπάρχει η δυνατότητα  της απομάκρυνσής τους από τις κατοικημένες περιοχές με τα «συνεργεία δίωξης». Ο βουλευτής έθεσε ακόμα τις διαμαρτυρίες για περιστατικά θήρευσης εντός των αμπελοκαλλιεργειών στις περιοχές του Μυρτόφυτου, της Φωληάς, των Ελευθερών και του Ελαιοχωρίου, τα οποία εκτός από σοβαρές ζημίες στις εγκαταστάσεις, βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τους αμπελοκαλλιεργητές και το οικοσύστημα της περιοχής. Το ζήτημα αυτό έχει πάρει διπλωματικές διαστάσεις και είναι επιθυμία όλων να επιλυθεί άμεσα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε στα ζητήματα που του ανέφερα, αλλά και για τις άμεσες λύσεις που πρότεινε. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα επιλυθεί και το σοβαρό ζήτημα του μη δορυάλωτου της Θάσου, για το οποίο έχω καταβάλει πολλές και διαρκείς προσπάθειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.