Με τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, οι Δήμοι Νυρεμβέργης, Λάουφ, Καβάλας και Δράμας υπέβαλλαν αίτημα οικονομικής στήριξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού προγράμματα υποδοχής, ασύλου και υποστήριξης προσφύγων στις δύο χώρες.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, εξήρε την πρωτοβουλία λέγοντας ότι «η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δράμας και Λάουφ μας επιτρέπει για άλλη μια φορά να λειτουργήσουμε άμεσα και να ανταποκριθούμε σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση».

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, «η εξαιρετική σχέση που έχει αναπτύξει ο δήμος μας με την αδελφοποιημένη πόλη της Νυρεμβέργης και η άριστη σχέση που καλλιεργούμε με την Ελληνογερμανική Συνέλευση μας οδήγησε σε αυτή την συνεργασία».

Το θέμα αυτής της συνεργασίας είναι, μεταξύ άλλων, η εκπαίδευση των προσφύγων που υποδέχονται ούτως ή άλλως οι ελληνικοί δήμοι στη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό νόμο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν καταρτισμένοι και εφοδιασμένοι με δεξιότητες το ταξίδι τους. Στα προγράμματα αυτά θα συμμετάσχουν και ΜΚΟ, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Την υποστήριξή του προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση και το έργο της εξέφρασε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δρ Γεώργιος Πατούλης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε όμιλος επιχειρηματιών της Μπάντεν – Μπάντεν στην Αθήνα, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από την πολιτική, αλλά και τον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.