Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νέστου ενημερώθηκε από τον αντίστοιχο σύλλογο Δήμου Καβάλας και τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) από τα τενάγη Φιλίππων και απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στις 21/02/2018, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νέστου είχε συνάντηση-ενημέρωση, από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού T.A.P. Ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις σχετικά με την όδευση του αγωγού T.A.P. και τις επιπτώσεις που θα έχει σε μία ιδιαίτερη περιοχή, μοναδική στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, που πρόσφατα εντάχθηκε στην UNESCO, τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων και ο τυρφώνας των Φιλίππων, είναι  φυσικοί και πολιτιστικοί προορισμοί, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε, όχι μόνο αυτοί που κατοικούνε εκεί,  ή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε αυτό που χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργήσει η φύση (τυρφώνα) και αυτό που αναδεικνύει την ιστορία της περιοχής (αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων), από πρόχειρους σχεδιασμούς και από πολυεθνικά συμφέροντα, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να τα αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο και να διδαχτούν από αυτά. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να ρισκάρει τη βιωσιμότητα και την ακεραιότητα της συγκεκριμένης περιοχής και των μνημείων.

Εμείς δεν αντιδράσαμε σαν σύλλογος κατά την όδευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. από την περιοχή μας, αλλά πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την ιστορική σημασία και την ιδιαιτερότητα της περιοχής των Φιλίππων, όπως προαναφέραμε. Αποφασίσαμε να είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται, όπως απαιτούν οι περιστάσεις και όποτε αυτό χρειαστεί, για να επιτευχθεί η αλλαγή της όδευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ., που κατ’ εμάς είναι ένα δίκαιο αίτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.