Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου: Να γίνει δακοκτονία χωρίς εργολάβους

0
21

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Σχεδόν συμπληρώνεται ο δεύτερος μήνας για τους εργαζόμενους στη δακοκτονία στη Θάσο και ακόμα δεν έχουν δει ούτε ευρώ! Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσει η πληρωμή των δεδουλευμένων από την Περιφέρεια, χωρίς άλλες καθυστερήσεις! Δεν φτάνει που χαρατσώνουν τους αγρότες για τη δακοκτονία, δεν αρκεί που δίνουν στους εργαζόμενους σε αυτή πολύ χαμηλά μεροκάματα, που τους έχουν με το εργόσημο, που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας, επιπλέον καθυστερούν και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αρκετοί εργαζόμενοι στη δακοκτονία στο νησί είναι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι, που προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες από τη χαμηλή τιμή στο λάδι και τα αμνοερίφια, να συμπληρώσουν το εισόδημά τους για να επιβιώσουν. Η απληρωσιά από την Περιφέρεια επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση. Παράλληλα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ενιαία, πανελλαδική, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια, ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης τροφίμων και χωρίς εργολάβους, με άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες Υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού, επιστημονικού και τεχνικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας, με εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.