Αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση στην χερσαία ζώνη του λιμανιού «απόστολος Παύλος»  

0
3

Στην έγκριση τριών μελετών που αφορούν ισάριθμα έργα συντήρησης, καθώς και αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης του λιμένα Καβάλας «απόστολος Παύλος», προχώρησαν τα Υπουργεία ανάπτυξης και επενδύσεων και ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής. Οι μελέτες είναι συνολικού προϋπολογισμού 564.000 ευρώ και πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων έντεκα μηνών, ώστε να αρχίσουν τα έργα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακόλουθες μελέτες:

Μελέτη ανάπλασης, συντήρησης τμήματος χερσαίας ζώνης (από την οδό Δαγκλή μέχρι την οδό Αβέρωφ) λιμένα Καβάλας «απόστολος  Παύλος».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην ανάθεση και έγκριση αρχιτεκτονικών μελετών, μελετών ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) λιμενικών έργων, ύδρευσης, αποχέτευσης όμβριων και ειδικού φωτισμού εξωτερικών χώρων, σε τμήμα του παραλιακού μετώπου 240 μέτρων περίπου και πλάτους 32 μέτρων, από την οδό Δαγκλή μέχρι την οδό Αβέρωφ του λιμένα Καβάλας «απόστολος Παύλος». Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 224.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και ειδικό φορέα χρηματοδότησης την Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Μελέτη για την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού λιμένα Καβάλας.

Ο επιβατικός σταθμός του κεντρικού λιμένα Καβάλας αποτελείται από χώρους συνολικού εμβαδού 1.160 τετραγωνικών μέτρων. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο παρόν έργο, αφορούν στις απαιτούμενες μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση των όψεων και των λειτουργικών χώρων, καθώς και στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιριακού κελύφους (αδιαφανών και διαφανών δομικών στοιχείων) και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού και φωτισμού) του κτιρίου. Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 100.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Μελέτη για την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Τελωνείου.

Το κτίριο Τελωνείου αποτελείται από χώρους γραφείων και αποθηκών, συνολικού εμβαδού 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο παρόν έργο αφορούν στις απαιτούμενες μελέτες για την αισθητική αναβάθμιση των όψεων και των λειτουργικών χώρων, καθώς και στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιριακού κελύφους (αδιαφανών και διαφανών δομικών στοιχείων), καθώς και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού και φωτισμού) του κτιρίου. Το σύνολο των μελετών του έργου προϋπολογίζεται σε 240.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.