Το πολύτιμο ιστορικό αρχείο του Γεωργίου Αστεριάδη, δικηγόρου και βουλευτή Καβάλας, που απεβίωσε, θα γίνει σύντομα «κτήμα» του Δήμου Καβάλας και του δημοτικού Ιστορικού Αρχείου. Η καταγραφή και τεκμηρίωση του υλικού έγινε από τον ιστορικό, συγγραφέα και πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Κωνσταντίνο Χιόνη, ο οποίος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, μαζί με τους κληρονόμους του Γ. Αστεριάδη, Ιωάννη, Δάφνη και Ελένη Αστεριάδη, θα παραδώσουν το σημαντικό υλικό στο Ιστορικό Αρχείο Δήμου Καβάλας. Μεταξύ άλλων, θα παραδώσουν έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που αναφέρονται στη δράση του Ελληνικού Υποπροξενείου στην Καβάλα κατά την τουρκοκρατία και τον Μακεδονικό αγώνα (1904-1913).

Η δωρεά, είναι συνέχεια της δωρεάς των 11.633 τόμων βιβλίων, 29 χαρτών και ιστορικών κειμηλίων της βιβλιοθήκης του Γ. Αστεριάδη προς τον Δήμο Καβάλας. Την Παρασκευή, επίσης, οι κληρονόμοι και ο Κ. Χιόνης θα συναντηθούν με τη δήμαρχο Καβάλας, για να της ανακοινώσουν τη διοργάνωση ημερίδας με δεκαπέντε ομιλητές, με θέμα τον Μακεδονικό αγώνα στην Καβάλα και τη Δράμα, προς τιμήν του Γεωργίου Αστεριάδη, καθώς και τη συγγραφή σχετικού βιβλίου προσεχώς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.