Εντείνεται ο προβληματισμός μεταξύ των καλλιεργητών πατάτας στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων για τη ζημιά που υπέστησαν την περασμένη περίοδο εξαιτίας των  μέτρων περιορισμού, για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Αν και στο πρόσφατο παρελθόν πολλές ήταν οι φορές που τέθηκαν χρονοδιαγράμματα ενεργειών για την καταβολή των αποζημιώσεων, εν τούτοις τίποτα δεν έγινε προ την κατεύθυνση αυτή.   Σήμερα μετά από τόσους μήνες οι παραγωγοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο «θάλαμο αναμονής» μιας και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να επιταχύνει τις διαδικασίες. Την ίδια στιγμή η πραγματική οικονομική θέση των παραγωγών γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και  ολοένα και περισσότερο αποτελούν τροχοπέδη για την ομαλή εξέλιξη της  καλλιεργητικής περιόδου. Οι παραγωγοί με δεδομένη την οικονομική ζημιά που υπέστησαν την προηγούμενη χρονιά, ξεκίνησαν να καλλιεργήσουν  έχοντας υπόψη τις σχετικές ανακοινώσεις για την καταβολή και σε αυτούς αποζημίωση, όπως συνέβη και σε συναδέλφους τους  σε άλλες περιοχές της χώρας  για το ίδιο προϊόν. Σήμερα και με πολλές δυσκολίες οι παραγωγοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της χρονιάς και με δυσκολία καταφέρνουν να ανταποκριθούν. Το κόστος καλλιέργειας είναι μεγάλο και φυσικά για τους περισσότερους δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η αποζημίωση παραμένει ελπίδα για τους περισσότερους καλλιεργητές ακόμα και στο μέσο της καλλιεργητικής περιόδου, δεδομένου πως μεγάλα έξοδα ακολουθούν και κατά την συγκομιδή των καλλιεργειών. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες η καταβολή της αποζημίωσης τοποθετείται στο τέλος του τρέχοντος μήνα και φυσικά όλοι ελπίζουν να μην αποδειχτεί αυτή η πληροφορία ανακριβής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.