Μεγάλο το θέμα των εργατών γης που απασχολεί ολοένα και περισσότερους παραγωγούς στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου, ενώ αναμένεται κατακόρυφη αύξηση στην ζήτηση εργατικών χεριών το επόμενο διάστημα.

Η είσοδος από το Μεθοριακό Σταθμό της Εξοχής απαγορεύεται σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση των αρμοδίων Αρχών. Η είσοδος προσώπων από τη γειτονική χώρα μπορεί να γίνει από τη διάβαση του Προμαχώνα και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού διενέργειας ελέγχου για τον κορονοϊό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα για πολλούς που θα ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα για εποχιακή εργασία, το κόστος για τους γείτονες και όχι μόνο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Τη στιγμή αυτή υπάρχει η ελπίδα πως η κατάσταση στην διάβαση της Εξοχής θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς, μιας και η απαγόρευση όπως είναι γνωστό έχει διάρκεια μέχρι της 4 Αυγούστου. Όλοι αναμένουν να δουν τι θα συμβεί την επόμενη της άρσης της απαγόρευσης εισόδου από τη διάβαση της Εξοχής, έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους. Στην περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος τότε υπάρχει η ελπίδα πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα  στην ολοκλήρωση των εποχιακών αγροτικών εργασιών. Σε διαφορετική περίπτωση πολλά δυσάρεστα σενάρια είναι ανοιχτά. Πολλοί είναι επίσης αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αυστηροποίηση των μέτρων σε αντιδιαστολή με όσους πιστεύουν το αντίθετο. Ήδη αρκετοί προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να καλύψουν την ανάγκη σε εργατικά χέρια, κάτι όμως που δεν είναι εύκολο αφού η δυσκολία στην μετακίνηση δεν αφορά μόνο τη γειτονική Βουλγαρία.  Σαν λύση παρουσιάζεται η δυνατότητα να μετακινηθούν οργανωμένα ικανός αριθμός εργατών με ειδική πρόβλεψη και διαδικασία, στην περίπτωση φυσικά που δεν αρθούν τα μέτρα που τώρα ισχύουν και υπάρξουν μεγαλύτερες απαγορεύσεις στην περίπτωση αύξησης κρουσμάτων και μεταδοτικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.