Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου έθεσε σε υπηρεσία δύο νέα τετρακίνητα οχήματα προκειμένου να καλύψει μέρος των πολλών καθημερινών του υποχρεώσεων. Είναι βέβαιο επίσης πως πολύ δύσκολα θα το καταφέρει αυτό και φυσικά όχι με την προσθήκη δύο οχημάτων στον στόλο των μέσων του. Οι υποχρεώσεις που έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου που έχουν επιφορτιστεί με την υποχρέωση αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας είναι κυριολεκτικά «θάλασσα» μπροστά στις δυνατότητες ενός Δήμου του μεγέθους του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Φυσικά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράμετροι, που εκτός των άλλων καθιστούν τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου «περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες».

Για παράδειγμα η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου πόσο προσωπικό, πόσα οχήματα και πόσα μηχανήματα θα πρέπει να διαθέτει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σχεδόν είκοσι και πλέον τοπικών κοινοτήτων και οικισμών. Όταν μάλιστα οι αποστάσεις μεταξύ των κοινοτήτων αυτών είναι δεκάδες χιλιόμετρα, αφού για παράδειγμα η κοινότητα της Μικρομηλιάς έχει απόσταση λίγο λιγότερο από  εβδομήντα πέντε χιλιόμετρα από την κοινότητα του Καταφύτου. Να αναλογιστεί επίσης κανείς πόσο προσωπικό θα πρέπει να απασχοληθεί ή πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν σε άλλη περίπτωση για να καθαριστούν και πολύ περισσότερο να διατηρηθούν καθαρά τα νεκροταφεία όλων αυτών των χωριών.

Στη συνέχεια της προσπάθειας ανανέωσης του στόλου των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, πληροφορίες αναφέρουν πως προγραμματίζεται και νέα προμήθεια μηχανημάτων διαφόρων εργασιών. Η αλήθεια είναι πως ανάλογες προμήθειες είναι περισσότερο από απαραίτητες για τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, σε βαθμό που αρκετοί να υποστηρίζουν πως ίσως και να άργησαν οι κινήσεις αυτές. Αυτοί που γνωρίζουν κάτι παραπάνω έχουν εντοπίσει την ανάγκη προμήθειας ενός σκαπτικού  μηχανήματος, αφού η γρήγορη μετακίνηση τέτοιων μηχανημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση και μάλιστα σε τέτοιες αποστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here