Υπάρχουν ελπίδες να συνεχιστεί το έργο είτε από την ανάδοχο εταιρεία

Εξελίξεις επιδιώκει στο θέμα της κατασκευής του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Νευροκοπίου, η Δημοτική Αρχή. Πρόσφατα ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης και ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος επισκέφθηκαν την εταιρεία του Υπουργείου υποδομών που είναι αρμόδια για την κατασκευή των σχολικών κτηρίων και αναζήτησαν λύση στο πρόβλημα.

Το έργο εντάχθηκε από τον αείμνηστο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Βασίλειο Γιαννόπουλο με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου ικανό να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες στην μαθητική κοινότητα της ακριτικής περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες. Το έργο όμως έχει κυριολεκτικά τελματώσει αφού οι εργασίες που είχαν πριμ καιρό ξεκινήσει έχουν μείνει «στα θεμέλια».  Ο τρόπος λειτουργίας του χρηματοδοτικού προγράμματος είναι συγκεκριμένος και γνωστός. Τα ενταγμένα προς χρηματοδότηση έργα, υλοποιούνται, ελέγχονται και στην συνέχεια γίνεται η απόδοση των χρηματοδοτήσεων. Είναι προφανές πως η ανάδοχος εταιρεία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο και για τον λόγο αυτό διέκοψε την προηγούμενη χρονιά τις εργασίες και αποχώρησε από τον χώρο του εργοταξίου που είχε εγκατασταθεί. Πλέον στον χώρο όπου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα έπρεπε υπάρχει ήδη ένα κτήριο το οποίο μάλιστα θα παραδίδονταν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υπάρχει μόνο μια μεγάλη εκσκαφή και στο βάθος διακρίνονται τα θεμέλια του κτηρίου. Είναι επίσης λογικό να έχουν δημιουργηθεί και φθορές στις υπάρχουσες κατασκευές της θεμελίωσης μιας και όλα αυτά είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Η επίσκεψη στην Αθήνα από τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να ενεργοποιηθεί  η διαδικασία είτε συνέχισης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία, είτε της οριστικής εγκατάλειψης αυτού  και η αναζήτησης νέου αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου.  Η ανάδοχος εταιρεία έχει την δυνατότητα το επόμενο δίμηνο να δηλώσει πως ενδιαφέρεται να συνεχίσει το έργο η πως το εγκαταλείπει και πλέον η Δημοτική Αρχή ελπίζει στην ανάληψη του έργου από την επόμενη εταιρεία και την συνέχιση των εργασιών. Βέβαια σε κάθε περίπτωση το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει εγκαταλειφτεί και τουλάχιστον για την επόμενη τριετία οι μαθητές θα συνεχίσουν στο ήδη υπάρχον κτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.