Την καταβολή των αποζημιώσεων περιμένουν ακόμα οι καλλιεργητές καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, μεταξύ των οποίων και οι καλλιεργητές της περιοχής του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου των οποίων οι καλλιέργειες ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

Είναι γνωστό πως μέχρι σήμερα αρκετές φορές έχουν ακουστεί ημερομηνίες κατά τις οποίες ήταν προγραμματισμένη η πληρωμή των αποζημιώσεων. Δυστυχώς για τους παραγωγούς αυτούς, κανένα σενάριο δεν επαληθεύτηκε και έτσι μήνες μετά την εξαγγελία και την έγκριση της αποζημίωσης και για το συγκεκριμένο προϊόν οι καλλιεργητές ακόμα περιμένουν να τους καταβληθεί η αποζημίωση αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα σχετικά με το θέμα και αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για  «ζήτημα μερικών ημερών» για την καταβολή των αποζημιώσεων. Βέβαια αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν ακούσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν οι παραγωγοί και πλέον είναι αρκετά δύσπιστοι σε τέτοιου είδους πληροφορίες.

Το γεγονός της καθυστέρησης επιβεβαιώνεται από τα λεγόμενα και τις τοποθετήσεις αρμοδίων οργάνων και προσώπων. Σύμφωνα  με πρόσφατη τοποθέτηση και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Ζιμπίδη η καθυστέρηση οφείλετε σε γραφειοκρατικούς λόγους και έχει να κάνει με τη λήψη από μερίδα παραγωγών της επιστρεπτέας προκαταβολής τους προηγούμενους μήνες και η οποία θα πρέπει να παρακρατηθεί. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία αυτή για τις αρμόδιες Αρχές και έτσι καθυστερεί η όλη διαδικασία. Την ίδια εικόνα μεταφέρουν και άλλοι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι με τη διαδικασία, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να δώσει ημερομηνία πληρωμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.