Στην επικαιρότητα επαναφέρει το ζήτημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου, η βουλευτής του νομού Χαρά Κεφαλίδου με σχετική αναφορά της προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Η βουλευτής περιγράφει την πραγματικότητα όπως τη ζουν οι ακρίτες κάτοικοι της περιοχής και θέτει το ζήτημα υπόψη του Υπουργού στην πραγματική του διάσταση. Ιδιαίτερη η αναφορά της στις μεγάλες αποστάσεις που χαρακτηρίζουν τις μετακινήσεις σε μια περιοχή με ιδιαίτερο ανάγλυφο, δύσκολες καιρικές συνθήκες και με μεγάλες αποστάσεις από το κέντρο του νομού.  Είναι αλήθεια πως το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς παραδείγματα μεγάλης αναμονής μέχρι της έλευση ασθενοφόρου από τη Δράμα, υπάρχουν και προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.

Η αναφορά της Χαράς Κεφαλίδου: 

«Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Θέμα: «Σοβαρότατο και κατεπείγον το πρόβλημα μεταφοράς ασθενών στο Λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου Νομού Δράμας».

Σε συνέχεια αναπάντητων Ερωτήσεων και Αναφορών μου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, επανέρχομαι σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις στο τοπικό τύπο του πρόεδρου της Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου, όπου επεσήμανε ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες, τόσο του Δήμου όσο και της Κοινότητας Νευροκοπίου, που έχουν αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δυστυχώς η περιοχή παραμένει με έναν μόνο οδηγό, που δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να έρχονται ασθενοφόρα από την πόλη της Δράμας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας οδηγός για όλο το λεκανοπέδιο, που εργάζεται στην πρωινή βάρδια, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα τα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

Η άμεση λύση του προβλήματος θα βοηθούσε και τον υπόλοιπο Νομό Δράμας, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα ασθενοφόρο χρειάζεται να διανύσει 70-80 χιλιόμετρα για να μεταβεί στις κοινότητες Ποταμών ή Μικρομηλιάς του Νευροκοπίου και άλλα τόσα χιλιόμετρα για να επιστρέψει.

Παρά τις πολλαπλές μέχρι σήμερα ενέργειες και συναντήσεις με τους αρμόδιους, τόσο του Δημάρχου όσο και του Προέδρου της κοινότητας Κ. Νευροκοπίου, παρόλα αυτά λύση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στο σοβαρότατο πρόβλημα.

Εδώ επισημαίνεται ότι μέχρι το 2011 υπήρχαν στο λεκανοπέδιο πέντε οδηγοί του ΕΚΑΒ, που κάλυπταν όλες τις ανάγκες της περιοχής, αλλά με τις συνταξιοδοτήσεις δύο οδηγών, μέχρι και πέρσι υπήρχαν 3 οδηγοί, δυο μόνιμοι και ένας επικουρικός. Φέτος από τους 3 οδηγούς ο ένας συνταξιοδοτήθηκε ενώ αποχώρησε και ο επικουρικός πριν από ένα μήνα. Αυτό έχει σαν συνέπεια όλο το Νευροκόπι να έχει πλέον έναν οδηγό ασθενοφόρου.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσης επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος της στελέχωσης με οδηγούς του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών στο Κ. Νευροκόπι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.