Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών καθώς και των εργαζόμενων σε αυτά ανέδειξε με Αναφορά της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:

Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση

Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη

Θέμα: «Μέτρα στήριξης των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των υπαλλήλων τους»

Με επιστολή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Δράμας ζητά οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση του μηνός Μαΐου 2020 και τουλάχιστον για τον Μάϊο να ενταχθούν στην επιδότηση του ενοικίου καθώς και στήριξη ειδικού σκοπού τόσο για το προσωπικό τους όσο και για τους ίδιους.

Και τούτο διότι ναι μεν επαναλειτούργησαν τα Κέντρα τους στις 18 Μαΐου, μετά από 2,5 μήνες περίπου, αλλά με το 25% του δυναμικού τους, διότι οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου δεν επιτρέπεται να προσέλθουν στα Κέντρα τους. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπολειτουργούν και το προσωπικό τους θα πρέπει να παραμείνει σε αναστολή διότι δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Επίσης θέτουν και το ζήτημα των 250 περίπου συναδέλφων τους σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ για τους επιστήμονες διότι τυχαίνει να είναι μέλη μικρών οικογενειακών εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.