ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ θα καταφέρει και πότε να προστατεύσει αποφασιστικά την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία, απ’ όλους αυτούς τους κάφρους, ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς, αλλά και ερωτοχτυπημένους, οι οποίοι παίρνουν ένα σπρέι και βγάζουν στους τοίχους τα εσώψυχά τους. Αφορμή για το σχόλιο αυτό πήραμε από το γεγονός ότι κάποιος ανεγκέφαλος σε ώρες προφανώς νυχτερινές, αφού οι τύποι αυτοί είναι και θρασύδειλοι πήγε και έγραψε διάφορα συνθήματα στην οδό Κολοκοτρώνη και κυρίως στον μεντρεσέ, το κτίριο που μόλις ανακατασκεύασε η δημοτική αρχή. Βλέποντας ότι αυτό το φαινόμενο σπανίζει σε άλλες χώρες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι προφανώς πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη νοοτροπία που δημιουργήθηκε με τα χρόνια, αφού κανείς από τις δημόσιες αρχές δεν φαίνεται διατεθειμένη να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς τους βάνδαλους.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ των άλλων, και κυρίως της δημόσιας περιουσίας είναι ένα ζήτημα που απαιτεί δημοκρατική παιδεία, την οποία, όπως φαίνεται, αυτοί που συνηθίζουν να γράφουν στους τοίχους δεν την έχουν.   Όταν δεν υπάρχει βέβαια έστω και μία παραπομπή ενός τέτοιου ατόμου και όταν υπάρχει τους αφήνουν αμέσως ελεύθερους, το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΟ πάνω, δεν αναφερόμαστε σε κάποια παιδιά που ζωγραφίζουν πολύ όμορφα σχέδια σε τοίχους που πιο πριν δεν ήταν καθόλου ομορφότεροι. Αυτούς τους εντάσσουμε στους καλλιτέχνες, ενώ στους άλλους που πραγματικά ρυπαίνουν μ ανορθόγραφα κυρίως συνήθως μηνύματα και βγάζουν το μίσος τους προς τον κόσμο τους εντάσσουμε στους αντικοινωνικούς και απροσάρμοστους. Είναι κρίμα πάντως μόλις βάφτηκε ο τοίχος στον μεντρεσέ, που πήγε αυτό το αγράμματο παλιόπαιδο και έχυσε όλο το μίσος του κόμπλεξ του.

Γιώργος Γανίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.