Είναι ευχάριστο, θεμιτό και σωστό, κατά την άποψη μας, να υπάρχει πολιτική εναλλαγή στο δημοκρατικό πολίτευμα. Όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και στα πρόσωπα. Χαιρετίζουμε, επομένως, την εκλογή του Κωνσταντίνου Μπλούχου και του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στο εθνικό Κοινοβούλιο, μετά τις εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για αξιόλογους επιστήμονες και συμπολίτες με ενεργή κοινωνική, επαγγελματική, κοινωνική δράση και προσφορά.

Θεωρούμε ότι τέτοιες προσωπικότητες, που είναι καταξιωμένες στην κοινωνία, θα συμβάλλουν στην άνοδο του επιπέδου της πολιτικής στο Νομό Δράμας και στην Ελλάδα, την οποία έχουμε μεγάλη ανάγκη, για να ξεφύγουμε από το τέλμα που βρισκόμαστε. Διότι, η κρίση στην Ελλάδα, είναι, πρωτίστως, ηθική. Οι πολίτες έχασαν τις αξίες και την αισθητική τους, κάτι που αντανακλά και στις επιλογές των εκπροσώπων τους στα όργανα της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης. «Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν», λένε.  Όταν οι πολίτες επιλέγουν, για να τους διοικήσουν, τους καλύτερους, θα είναι υψηλότερο το επίπεδο πολιτικής. Στον κανόνα αυτό περιλαμβάνεται και η Χαρά Κεφαλίδου, η οποία είναι μία αξιόλογη παρουσία (και φωνή) στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δικαίως επανεξελέγη βουλευτής.

Οι Δραμινοί και οι Δραμινές έχουν προσδοκίες από τους τρεις εκπροσώπους τους στη Βουλή. Η μεγαλύτερη προσδοκία, νομίζουμε, αφορά το πολιτικό ήθος και ύφος. Κι έπεται η μαχητικότητα που θα δείξουν, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Μπορεί να ανήκουν σε τρία διαφορετικά κόμματα, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονήσουν ότι είναι, πάνω απ’ όλα, Δραμινοί.

Τα παραπάνω συνδέονται με την παραίτηση, η οποία δεν έγινε ακόμα αποδεκτή, του Γιάννη Ξανθόπουλου από μέλος του Πα.Σο.Κ.-Κινήματος Αλλαγής. Διαπίστωσε ότι ορισμένα τοπικά στελέχη του Κινήματος έδειξαν ευνοϊκή μεταχείριση σε υποψήφιο βουλευτή του Νομού Δράμας, τον οποίο «υπέδειξαν» οικονομικά συμφέροντα. Το «αλισβερίσι» αυτό υπήρχε και υπάρχει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό, για να επανέλθουμε στην αρχή του σχολίου, ο λαός να επιλέγει εκείνους και εκείνες που γνωρίζει. Και όχι αυτούς και αυτές που προωθούν τα διάφορα συμφέροντα, για να τα εξυπηρετήσουν μετεκλογικά. Να ψηφίζετε, επομένως, τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που ξέρετε τι άνθρωποι είναι και να μη δίνετε την πολύτιμη ψήφο σας αβασάνιστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here