Ο νομός Δράμας, έχει ορισμένα σοβαρά ζητήματα αφημένα στον πάγο, εδώ και πολλά χρόνια, ενώ κάθε τόσο προκύπτουν άλλα, επίσης σημαντικά και δυστυχώς οι αντιδράσεις είναι τουλάχιστον χλιαρές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μας Αργ. Πατακάκης και οι βουλευτές μας, Χρ. Καραγιαννίδης, Δημ. Κυριαζίδης και Χαρά Κεφαλίδου, φαίνεται πως κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, παρά μόνο με τον τρόπο που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να επανεκλεγούν.

Δεν θα αναφερθούμε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που μένουν παγωμένα εδώ και χρόνια, παρά μόνο σε ελάχιστα, όπως είναι ο δρόμος της Αμφίπολης, ο Ε61, οι φυλακές Νικηφόρου και πολλά άλλα. Αυτά που προκύπτουν εκτάκτως και είναι πολύ σοβαρά, είναι μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής τράπεζας του Νευροκοπίου, και η διαφαινόμενη απόφαση για συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας με εκείνη της Καβάλας, η οποία είχε διαχωριστεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Όλα τα ζητήματα αυτά, χρειάζονται έντονη και συνολική αντιμετώπιση απ’ όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού Δράμας, για να μπορέσει η κεντρική διοίκηση να καταλάβει, ότι δεν πρόκειται για μια διεκδίκηση ενός βουλευτή ή Αντιπεριφερειάρχη, αλλά για διεκδίκηση σύσσωμου του δραμινού λαού.

Όπως όλοι καταλαβαίνουν, η αδυναμία συνεργασίας των τοπικών μας παραγόντων για την διεκδίκηση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα του νομού μας, αποβαίνει σε βάρος του τόπου μας. Είναι κρίμα που δεν μπορεί ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης, να ενώσει σε μια άτυπη συνεργασία τους βουλευτές μας και τους Δημάρχους μας, αλλά και τους άλλους αρμόδιους θεσμικούς φορείς για τη συνολική διεκδίκηση λύσεων. Είναι κρίμα που δεν μπορούν να παραστούν όλοι μαζί σε κάποιον αρμόδιο Υπουργό ή άλλον θεσμικό παράγοντα και να εκφράσουν τις ανησυχίες της τοπικής κοινής γνώμης για την εξέλιξη των συγκεκριμένων θεμάτων.

Γιώργος Γανίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.