Αποκαθίσταται η λειτουργικότητα του φράγματος στις Μαριές

0
25

Οι εργασίες αποκατάστασης του φράγματος Μαριών, στην ορεινή περιοχή βόρεια του ομώνυμου οικισμού της Θάσου, άρχισαν. Το φράγμα, το οποίο κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, έπαψε να είναι χρηστικό μετά τις πυρκαγιές του 1989, οπότε μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών συγκεντρώθηκαν και συμπλήρωσαν τόσο το φράγμα, όσο και τη λεκάνη ηρεμίας (πρόφραγμα) μη επιτρέποντας τη συγκέντρωση νερού. Με το έργο της αποκατάστασης, το φράγμα θα επανέλθει στην πραγματική του χωρητικότητα και θα καταστεί λειτουργικό, ενώ το νερό θα αξιοποιείται για αγροτική χρήση (άρδευση) και για την πολιτική προστασία (πυρόσβεση). Σημειώνεται ότι, το φράγμα αποτελούσε και θα αποτελέσει, πάλι, χώρο ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος και χώρο επίσκεψης τουριστών. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προσδοκούν τη σύντομη αποκατάστασή του.

Θ. Μαρκόπουλος: «Σημαντικό το φράγμα για την ανάπτυξη της Θάσου»

Τις εργασίες που γίνονται επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θάσου, Σταύρο Τσολάκη, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας, Θωμά Καραββά και τον μηχανικό της ίδιας Υπηρεσίας, Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο. Παρόντες, επίσης, ήταν: ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην κοινοτάρχης Μαριών, Νίκος Ιωάννου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαριών, Μιχαήλ Κουλούσης και οι σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Μαριών, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Δημήτρης Μαριολίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ένα σημαντικό έργο για τη Θάσο και ιδιαίτερα για το νότιο μέρος της, το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας επί δεκαετίες. Ήδη, με ενέργειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δρομολογήθηκε η επαναφορά του στη χρήση των κατοίκων και στην υπηρεσία της ανάπτυξης του νησιού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.