Δύο χιλιάδες «γρήγορα τεστ» (rapid tests), για την ανίχνευση του κορονοϊού covid-19, θα διαθέσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), προκειμένου να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στην πόλη της Δράμας, δωρεάν προληπτικός έλεγχος στον τοπικό πληθυσμό. Στη δειγματοληψία, που θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως και τις 4 το απόγευμα, θα συμμετέχουν δύο κινητές μονάδες με δέκα επαγγελματίες του Ε.Ο.Δ.Υ., που θα βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας. Η συγκέντρωση των δειγμάτων θα γίνει στο δημοτικό περίπτερο.

Θα γίνει δειγματοληψία

και στις έδρες

των υπόλοιπων Δήμων

Η μαζική δειγματοληψία έχει στόχο να διαμορφωθεί καλύτερη εικόνα για το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο «υψηλού κινδύνου» διασποράς του ιού. Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι επιλέχθηκε η ημέρα της Πέμπτης, γιατί παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στο κέντρο της πόλης. Έτσι, η δειγματοληψία θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική και θα βοηθήσει στην εξαγωγή πιο ασφαλούς συμπεράσματος. Τα τεστ παραλήφθηκαν και θα διατεθούν στα συνεργεία του Ε.Ο.Δ.Υ. Για τη διευκόλυνση των πολιτών, επίσης, ο Δήμος Δράμας θα διαθέσει καθίσματα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης είπε ακόμα, ότι, θα γίνουν δειγματοληψίες και στις έδρες των υπόλοιπων Δήμων της Π.Ε. Δράμας μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες, για τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στην πόλη. «Η δωρεάν δειγματοληψία, θα βοηθήσει να διαπιστώσουμε την έκταση της διασποράς των κρουσμάτων, κάτι που είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Είναι χρήσιμο οι πολίτες να προσέλθουν στις δειγματοληψίες, διότι με αυτό τον τρόπο, θα διαπιστώσουμε, έχοντας στη διάθεσή μας περισσότερα δεδομένα, πώς πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια για την ανάσχεση της πανδημίας», δήλωσε. Η προσέλευση των πολιτών θα γίνει με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας, αποστάσεις). Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας σημείωσε πως στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Ε.Ο.Δ.Υ., δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των test που έγιναν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.