Από την βουλευτή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σ. Ελευθεριάδου: Έγινε αίτημα για βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στον Θεολόγο Θάσου

0
20

Την δέσμευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για την βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στον Θεολόγο Θάσου, εξασφάλισε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στις 26 Μαρτίου 2021 κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για μείωση της ισχύος του σήματος, μετά την πρόσφατη σάρωση των τηλεοπτικών σταθμών. Η βουλευτής ενημερώθηκε από την Τοπική Οργάνωση Θάσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το ζήτημα. Η αρμόδια Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την διενέργεια μετρήσεων στην περιοχή και τις επακόλουθες ενέργειες για την βελτίωση του σήματος (σε περιπτώσεις που είναι ακόμα ασθενές) και στην οριστική επίλυση ανάλογων προβλημάτων.

«Η αλυσίδα επικοινωνίας με τους πολίτες της Θάσου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος απέδωσαν καρπούς. Η κυρία Ελευθεριάδου τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, ώστε όταν εντοπίζει παρόμοια προβλήματα, να προχωρά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και γνωστοποίηση του θέματος στα αρμόδια Υπουργεία. Στην ίδια ερώτηση γινόταν αναφορά στο πρόβλημα προσβασιμότητας πολιτών των Δήμων Νέστου και Παγγαίου, οι οποίοι, παρά την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2018 (πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας), παραμένουν εκτός τηλεοπτικού εύρους στερούμενοι των όποιων παροχών των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Το αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε στην απάντησή του ότι, από τις 551 αιτήσεις πολιτών του Δήμου Παγγαίου προς τη Digea και 246 του Δήμου Νέστου προς την ίδια εταιρεία, δεν έχει ικανοποιηθεί καμία! Όπως σημειώνει η κυρία Ελευθεριάδου, είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση δεν πιέζει την εταιρεία για άμεση αποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων, την ίδια στιγμή, που ο έτερος πάροχος (COSMOTE) έχει ικανοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.