Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Στη Θάσο εξελίσσονται έργα οδικής ασφάλειας

0
3

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την ενίσχυση των υποδομών στην Θάσο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εξέλιξη τα ακόλουθα έργα:

-Ολοκληρώθηκε το συμβατικό αντικείμενο του έργου: «Αποκατάσταση-συντήρηση φθαρμένων οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου στην νήσο Θάσο», προϋπολογισμού 1.000.000€. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, συνολικής έκτασης 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Βελτιώθηκαν γύρω στα 9,5 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, ήτοι το 1/10, περίπου, του συνολικού δικτύου του νησιού. Η χρηματοδότηση θα ενισχυθεί, για να καλύψει επιπλέον ανάγκες του οδικού δικτύου της Θάσου, μετά από την τουριστική περίοδο.

-Συνεχίζεται, με εντατικό ρυθμό, η κατασκευή του έργου: «Οδικοί κόμβοι στις Δημοτικές Κοινότητες Παναγίας και Ποταμιάς νήσου Θάσου», προϋπολογισμού 700.000€. Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στην Σκάλα Ποταμιάς, η μετατόπιση των στύλων φωτισμού, η κατασκευή κρασπέδων και η ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού. Τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσει η διαμόρφωση των πεζοδρομίων, για την ασφαλή κίνηση των πεζών, με στόχο να ολοκληρωθούν πριν από την καλοκαιρινή περίοδο.

-Έχει ολοκληρωθεί το έργο: «Αποκατάσταση βαθών αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Ραχωνίου νήσου Θάσου», προϋπολογισμού 55.000€. Με το συγκεκριμένο έργο, αποκαταστάθηκαν τα λειτουργικά βάθη του αλιευτικού καταφυγίου, διευκολύνοντας την ασφαλή κίνηση των σκαφών και τον ελλιμενισμό τους στις θέσεις πρόσδεσης.

-Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Αποκαταστάσεις υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών οδικού δικτύου Νομού Καβάλας», προϋπολογισμού 114.000€, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και αντικαταστάθηκαν οι κεντρικοί πίνακες ηλεκτροφωτισμού (πίλαρ) στην Καλλιράχη και τον Ποτό. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η προστασία των οδηγών και των πεζών.

Οι παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια, θα συνεχιστούν με αντίστοιχες εργολαβίες, με στόχο την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.