Όσο περνούν οι ημέρες και οι εβδομάδες, το «κύμα» στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) μεγαλώνει, με τις συνεχείς προσφορές ιδιωτών προς τα δημόσια νοσοκομεία. Η ελληνική κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε στην προσπάθεια των ιατρών και των νοσηλευτών και εκτός από την ηθική, παρέχει και υλική στήριξη στο δύσκολο έργο τους. Το Ε.Σ.Υ. θωρακίζεται καθημερινά από το κράτος, αλλά και από τις δωρεές των ιδιωτών, όπως αυτή που ανακοίνωσε η εταιρεία «Παυλίδης Α.Ε., Μάρμαρα-Γρανίτες» προς το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προμηθεύσει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου, με πέντε πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, με αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού Covid-19, αλλά και για τις μελλοντικές ανάγκες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Η Παυλίδης Α.Ε., Μάρμαρα-Γρανίτες», αναλογιζόμενη την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενάντια στον COVID-19, καθώς και τις επιτακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα και ουσιαστικά αρωγός στην κοινή αυτή προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το συλλογικό συμφέρον.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία, όντας αισιόδοξη και πεπεισμένη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στην πρωτοφανή αυτή δοκιμασία, την οποία βιώνει η χώρα μας, αλλά και όλη η ανθρωπότητα και παραμένοντας διαχρονικά δίπλα στις πρωταρχικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου διατηρεί την έδρα της.

Για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού, θα προχωρήσει σε δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας διαθέτοντας πέντε (5) πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές κλίνες, συνοδευόμενες με αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας εντατικής θεραπείας, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, εξοπλίζοντας με τον τρόπο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά για τις ανάγκες της επόμενης μέρας».

Το έκτο κρούσμα στο νοσοκομείο Δράμας

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι διαπιστώθηκε νέο κρούσμα στο νοσοκομείο Δράμας το περασμένο Σάββατο 11 Απριλίου 2020. Πρόκειται για μία γυναίκα, κάτοικο περιφερειακού Δήμου, η οποία προσήλθε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. Αφού έγινε το τεστ, διαπιστώθηκε πως προσβλήθηκε από τον ιό. Επειδή τα συμπτώματα ήταν ήπια, δεν νοσηλεύτηκε και επέστρεψε στο σπίτι της, όπου παραμένει σε καραντίνα. Είναι το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφηκε στο νοσοκομείο Δράμας. Επίσης, τρία από τα πέντε περιστατικά που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη είναι αρνητικά και καλά στην υγεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.