Η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εμβολιασμού κατά του covid-19. Τα πρώτα εμβόλια παραλήφθηκαν και διανέμονται στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα αρχίσει στις 4 Ιανουαρίου 2021. Στόχος είναι, έως τις 20 Ιανουαρίου 2021, να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας στη βόρεια Ελλάδα. Ο εθνικός σχεδιασμός προβλέπει ότι, μετά το πολιτικό προσωπικό, τους υγειονομικούς, το προσωπικό κοινωνικών Υπηρεσιών και τους φιλοξενούμενους σε δομές φροντίδας, θα εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 70 ετών, οι ασθενείς με υποκείμενα σοβαρά νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας και το προσωπικό σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους. Έως το τέλος Μαρτίου 2021, μόνο από την εταιρεία Pfizer-BioNTech, η Ελλάδα θα παραλάβει 1,2 εκατομμύρια δόσεις, ενώ θα ακολουθήσει η προμήθεια εμβολίων και από άλλες εταιρείες, με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνίες.

Η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του covid-19, μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, είναι σε λειτουργία. Η διεύθυνση της πλατφόρμας είναι: emvolio.gov.gr και σ’ αυτή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, να ενημερωθούν για το εμβόλιο, τους εμβολιασμούς γενικότερα και να υποβάλλει σχετική αίτηση. Η πλατφόρμα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες αλλά και καθοδήγηση για τη διαδικασία του εμβολιασμού και θα αποτελέσει βασικό κανάλι πληροφόρησης των πολιτών. Η υπηρεσία των ραντεβού, θα είναι διαθέσιμη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021.

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, θα λειτουργήσουν τρία στο Κέντρο Υγείας Δράμας (πρώην Ι.Κ.Α.), ενώ θα δημιουργηθεί ένα ακόμα με απογευματινό ωράριο. Ακόμα, θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Παρανεστίου, Νευροκοπίου, Προσοτσάνης. Στο νοσοκομείο θα υπάρχουν δύο τμήματα για το υγειονομικό προσωπικό.

Δεν σταματούν οι έλεγχοι ταχείας

ανίχνευσης (rapid tests)

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid tests) συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) πραγματοποίησε, συνολικά, 110 rapid tests σε πολίτες που προσήλθαν χωρίς ραντεβού και δεν βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα. Επίσης, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, έγινε μία ακόμα δράση drive through στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Δράμας-Καβάλας. Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας. Από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, θα γίνει έλεγχος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.