Από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε.: Η Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Θάσου θα ενισχυθεί με 4 μηχανικούς

0
12

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στο γραφείο του δημάρχου Θάσου, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση του Δήμου Θάσου, με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου. Συγκεκριμένα, με την προγραμματική σύμβαση θα διατεθούν τέσσερις (4) μηχανικοί με τις σχετικές ειδικότητες, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στον Δήμο Θάσου, ώστε να βοηθήσουν στην έκδοση των οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου.

Παρόντες στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ήταν: ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., Μιχάλης Σκορδάς, η προϊσταμένης της Υ.ΔΟΜ. Δήμου Θάσου, Ιωάννα Κλωφά και εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα και των μηχανικών. Ο δήμαρχος, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε: «Η διοίκηση του Δήμου, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο θέμα, αναζητώντας μέχρι και σήμερα την καλύτερη δυνατή και κοινά αποδεκτή λύση και σε συνδυασμό με την καθυστέρηση τοποθέτησης των μόνιμων υπαλλήλων που έχει εγκριθεί η πρόσληψή τους, προχωρά στην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε. Η ανάπτυξη του τόπου είναι για εμάς προτεραιότητα και με την συνεργασία των υπαλλήλων του Δήμου, ενεργούμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, προς όφελος των πολιτών της Θάσου».

«Όχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους «από μηχανής θεούς» Αναπτυξιακούς Οργανισμούς»

Δεν συμφωνεί ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Θάσου, με την εκχώρηση της αρμοδιότητας έκδοσης των οικοδομικών αδειών στην Ανώνυμη Εταιρεία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ», από την δημοτική Αρχή. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο, αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της εκχώρησης της αρμοδιότητας έκδοσης οικοδομικών αδειών του Δήμου Θάσου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου δηλώνει τα εξής:

-Η εξέλιξη αυτή, είναι ο μονόδρομος προς τον οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική της υποστελέχωσης των δημόσιων Υπηρεσιών και ειδικά των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η πολιτική, έρχονται να λύσουν οι «από μηχανής θεοί» Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Α.Ε., με το ανάλογο κόστος που θα χρεωθεί στις πλάτες των δημοτών.

-Ανάλογες εκχωρήσεις θα γίνουν στο μέλλον και σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου Θάσου, όπως η Τεχνική Υπηρεσία, η Υπηρεσία καθαριότητας, κ.α. Ειδικά για την Υπηρεσία καθαριότητας, το τελευταίο εφεύρημα της κυβερνητικής πολιτικής για την υποστελέχωση της, είναι η υποχρεωτικότητα του απολυτηρίου Λυκείου για τους οδηγούς απορριμματοφόρων οχημάτων!

-Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε εκχώρηση δημόσιων Υπηρεσιών σε εργολάβους και Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Α.Ε., η οποία κοστίζει και σε ποιότητα και σε χρήμα.

Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των Ομοσπονδιών, αλλά και του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος, θα συνεχίσει να προασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών του κράτους, που είναι προς το συμφέρον των δημοτών και της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.