Με επιστολή προς τους υπουργούς παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εσωτερικών, Μαυρουδή Βορίδη, εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ζήτησε να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων covid-19. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καβάλας αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμοι κ.κ. υπουργοί,

Ο Δήμος Καβάλας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, να αντιμετωπίσει κατά τρόπο αποτελεσματικό το ενδεχόμενο εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κανονική ροή των μαθημάτων και να εισέρχονται σε καθεστώς καραντίνας τόσο οι μαθητές, όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για να αποφύγουμε το φαινόμενο της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, όχι μόνο στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, κρίνεται σκόπιμη η λήψη ακόμα πιο δραστικών μέτρων σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

κ.κ. υπουργοί,

Οι τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, καθώς και η σταθερή επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας, καθιστούν επικίνδυνη την πιθανή καθυστέρηση στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά σας. Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλώ να εξετάσετε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και περιοριστούν οι πιθανότητες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Βρέθηκαν 3 θετικά δείγματα

στον έλεγχο covid-19,

που έγινε σε δύο σχολεία της Καβάλας

Παρά τον προβληματισμό για τη διασπορά του covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο έλεγχος ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στο 2ο Γενικό Λύκειο και στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), έβγαλε ελάχιστο ποσοστό θετικότητας στα δείγματα που ελήφθησαν. Ειδικότερα, στο 2ο ΓΕ.Λ. έγιναν 107 έλεγχοι και βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα, ενώ στο 7ο Γυμνάσιο έγιναν 127 τεστ και βρέθηκαν δύο (2) θετικά δείγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.