Ρωτήθηκε ο Δημήτρης Καρβούνης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) ποια εξέλιξη έχουν τα «φλέγοντα» ζητήματα του Νομού και απάντησε: «Όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού, που λίμναζαν για χρόνια, επιτέλους έχουν πάρει το δρόμο τους. Έχουμε σημαντική πρόοδο και ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη». Ξεκάθαρο «οδικό χάρτη» δήλωσε ότι έχει για τη χώρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η Ελλάδα συνεχώς «πηγαίνει στο άγνωστο με βάρκα με την ελπίδα».

Για τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό, μέση της Αμφίπλης, ο Δ. Καρβούνης είπε ότι: «έως το τέλος του 2018 ολοκληρώνονται οι μελέτες», ενώ, παράλληλα, θα γίνει η μελέτη κόστους-οφέλους του έργου και αναζητείται η χρηματοδότηση, για να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2019.

Για το σωφρονιστικό κατάστημα του Νικηφόρου ανέφερε: «Οι φυλακές προχωράνε κανονικά και η λειτουργία τους θα κριθεί, από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π., για την πρόσληψη του προσωπικού».

Σχετικά με τη σύνδεση της πόλης της Δράμας με το δίκτυο φυσικού αερίου, σημείωσε ότι: «Το φυσικό αέριο προχωρά ταχύτατα και το 2019, περίπου δύο χιλιάδες νοικοκυριά θα συνδεθούν με το δίκτυο».

Για την αναβάθμιση των Τμημάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία εδρεύουν στη Δράμα, σε πανεπιστημιακά, δήλωσε: «Εντός του Δεκεμβρίου (2018), τα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. θα αναβαθμιστούν σε πανεπιστημιακά, με τη συνέργειά τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου, επίσης, είπε ότι προχωρά κανονικά, ενώ από την επόμενη σχολική περίοδο, θα εφαρμοστεί στους Δήμους του Νομού Δράμας η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Σε μία ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, ρωτούσαν ένα βουλευτή για διάφορα ζητήματα-αιτήματα κι εκείνος απαντούσε: «Ετελείωσε!». Σήμερα, η απάντηση των πολιτικών προσώπων στα ζητήματα των πολιτών, των φορέων, συλλόγων, κ.λπ., είναι: «Προχωράει…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here