Από την 1η Ιανουαρίου 2022 τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για τις μειώσεις φόρων και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Μεταξύ άλλων, από την 1η Ιανουαρίου 2022, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% (εν μέσω κύματος ανατιμήσεων), η προκαταβολή φόρου διαμορφώνεται από το 100% στο 80% για τα Νομικά Πρόσωπα και στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα (η πανδημία συσσώρευσε νέες οικονομικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες), μειώνεται στο 10% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας για όλους και όλες άνω των 29 ετών (η πλειοψηφία των πολιτών χρησιμοποιεί την κινητή, αλλά πληρώνει και την σταθερή τηλεφωνία που έχει υψηλό πάγιο τέλος), μειώνεται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (ενώ έχει καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας) και η «εθνική σύνταξη» αντικαθίσταται από τον «ατομικό κουμπαρά»!

Τα παραπάνω μέτρα και άλλα, δεν είναι απλά ασπιρίνη στην ελληνική κοινωνία, η οποία διανύει μία δωδεκαετία με μνημόνια και πανδημία, αλλά ανέκδοτο! Ειδικά το ζήτημα του «ατομικού κουμπαρά», θα φέρει τα «πάνω-κάτω» στην κοινωνική ασφάλιση. Στο μέλλον, δηλαδή, θα λαμβάνουν σύνταξη μόνο όσοι εργάζονται και το ύψος της, θα καθορίζεται από την αμοιβή και την διάρκεια εργασίας.

Κι ενώ ανακοινώθηκαν τα «ιστορικά» αυτά μέτρα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση να βάλει διατίμηση στις μάσκες και τα τεστ (μοριακό και ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου) που πωλούνται στην ελληνική αγορά. «Η μάσκα και το εμβόλιο δεν είναι εμπορεύματα, αλλά κοινωνικά αγαθά», δήλωσε ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Τα κοινωνικά αγαθά, επομένως, πρέπει να παρέχονται δωρεάν στον κόσμο και όχι με διατίμηση.

Εμείς, αντί για την μείωση στο τέλος συνδρομής κινητής τηλεφωνίας, θα προτιμούσαμε την δωρεάν παροχή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού covid-19 στους πολίτες σε όλη την διάρκεια της πανδημίας. Με την διατίμηση θα μπει «φρένο» στην αισχροκέρδεια του κοινωνικού αγαθού! Κι όχι μόνο διατίμηση, ο βουλευτής Δράμας δήλωσε ότι, τα «κοινωνικά αγαθά», δηλαδή τα τεστ, πρέπει να παρέχονται με ιατρική συνταγή, όπως τα αντιβιοτικά φάρμακα!

Αλήθεια, πόσα χρήματα θα δαπανούσε η ελληνική κυβέρνηση για να συνάψει συμφωνία με εταιρείες, για την μαζική προμήθεια τεστ και μασκών, ώστε να παρέχει δωρεάν στους Έλληνες και τις Ελληνίδες την δυνατότητα να ελέγχονται και να προστατεύονται από την διασπορά του ιού; Όταν γίνεται μία συμφωνία για μαζική προμήθεια, ο αγοραστής πετυχαίνει σαφώς χαμηλότερη τιμή από την διατίμηση. Μήπως κάνουμε λάθος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.