Η Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί την επιστημονική εταιρεία όλων των ορθοπαιδικών χειρουργών της βορείου Ελλάδος και Θράκης.

Έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 650 ορθοπαιδικών του νοσοκομειακού και ιδιωτικού χώρου.

Το ετήσιο συνέδριο πραγματοποιείται φέτος στην Καβάλα, από 20 έως 22 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο Lucy.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Μετά από πολλά χρόνια, μετακινείται το συνέδριο εκτός της Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας ότι το φυσικό περιβάλλον της Καβάλας, η πλούσια ιστορία της πόλης, σε συνδυασμό με τον εαρινό καιρό, θα αποτελέσει επί πλέον κίνητρο για τη συμμετοχή όλων των ορθοπαιδικών.

Το συνέδριο τιμούν καταξιωμένοι ορθοπαιδικοί από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, που θα μας παρουσιάσουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα από τις χώρες τους. Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι πανεπιστημιακές κλινικές απ’ όλη την Ελλάδα και σύνολο, σχεδόν, των ορθοπαιδικών κλινικών της βορείου Ελλάδος και Θράκης.

Σημαντική είναι η συμμετοχή από καταξιωμένους συναδέλφους του ιδιωτικού χώρου.

Το κύριο θέμα του συνεδρίου, θα είναι το μέλλον των νέων ορθοπαιδικών στην Ελλάδα.

Σημαντικός αριθμός νέων ειδικών ορθοπαιδικών εγκαταλείπει την Ελλάδα, για χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, επιτείνοντας το μεγάλο πρόβλημα της φυγής των νέων επιστημόνων. Αποτελεί το σύγχρονο «παιδομάζωμα» των νέων ειδικών γιατρών. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τα αίτια και να προτείνουμε, ίσως, λύση στο πρόβλημα.

Η ορθοπαιδική κοινότητα έχει δεχθεί την αμέριστη συμπαράσταση και την άριστη φιλοξενία της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, όσο και η δήμαρχος Καβάλας, έχουν δείξει στα πρόσφατα επιστημονικά ορθοπαιδικά συνέδρια, την μεγάλη τους διάθεση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους συνέδρους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.