Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων χειροσφαίρισης του Γ.Σ. Δράμα 1986 και του Α.Ο. Προσοτσάνης, αντίστοιχα, θα επιστρέψουν στα γυμναστήρια για (ομαδική) προπόνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε προ ημερών: «Επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α΄ εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών».

Η επιτροπή επιστημόνων και ο Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) έδωσε την άδεια να αρχίσουν οι προπονήσεις, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών και των αθλητριών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Άλλες προϋποθέσεις είναι:

Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Ο καθορισμός υπευθύνου COVID-19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.

-Ονομαστική λίστα παικτών, προπονητών, τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.

-Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.

-Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.

-Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

-Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

-Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.