Όσο σοβαρό είναι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που έγινε μόνιμο φαινόμενο στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια της Ελλάδας, εξίσου σοβαρό είναι το ζήτημα της εγκατάλειψης, κακοποίησης και θανάτωσης των ζώων συντροφιάς.

Πρόκειται για διαστροφή, στην κυριολεξία, η πράξη του ασυνείδητου, ο οποίος τοποθέτησε δηλητηριασμένη τροφή στο κέντρο του Παρανεστίου, με κάψουλες κυανίου! Το αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής ενέργειας, θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό, από τη θανάτωση τεσσάρων ζώων (δύο σκύλων και δύο γατιών). Δικαιολογημένα ο ι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι γονείς, αισθάνονται έντονη ανησυχία για το περιστατικό. Διότι, τα μικρά παιδιά δεν διαφέρουν, όσον αφορά την αθωότητα και την περιέργεια, από τα ζώα συντροφιάς.

Οι κάψουλες κυανίου, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, είναι επικίνδυνο τοξικό δηλητήριο, το οποίο προκαλεί με την εισπνοή αναπνευστική ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο! Δηλαδή, ακόμα κι αν δεν καταπιεί κάποιος την κάψουλα, αλλά τη σπάσει ενώ την περιεργάζεται, μπορεί να υποστεί τη συνέπεια που προαναφέρθηκε.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να επαγρυπνά και να κινητοποιηθεί, για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του άγνωστου δράστη, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει την αποτρόπαια πράξη του.

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης ενημέρωσε τους κατοίκους και μοίρασε φωτογραφίες στο σχολείο του Παρανεστίου, με δολώματα που περιέχουν κυάνιο. Οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά που βρίσκουν τέτοια δολώματα, επομένως, οφείλουν να καλέσουν αμέσως την Ελληνική Αστυνομία, ή άλλη αρμόδια Υπηρεσία, για την περισυλλογή τους. Παράλληλα, πρέπει να προστατέψουν τα ζώα συντροφιάς, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ταΐζοντας τα σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες και πάντα παρουσία τους.

Η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, δεν είναι, σαφώς, η θανάτωση αυτών. Όποιος πολίτης ενοχλείται από τα αδέσποτα ζώα, οφείλει να απευθύνεται στον οικείο Δήμο, ώστε να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για την περισυλλογή, στείρωση και φιλοξενία του ζώου.

Επίσης, όταν συλλαμβάνονται άτομα που εγκαταλείπουν, κακοποιούν, ή θανατώνουν, ζώα, καλούμε τη δικαστική Αρχή να επιβάλλει αυστηρές τιμωρίες, οι οποίες θα είναι αποτρεπτικές για τη συνέχιση της μάστιγας. Εφόσον λείπει η παιδεία από μερίδα συμπολιτών, η παραδειγματική τιμωρία είναι το «φάρμακο». Ευχόμαστε να εντοπιστεί ο εγκληματίας που τοποθετεί σε δημόσιους χώρους το δηλητήριο κυάνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here