Αυξημένα αστυνομικά μέτρα θα ισχύσουν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 στην πόλη της Δράμας, με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου αγίας Βαρβάρας. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας ανακοίνωσε ότι, θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του covid-19. Οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς την παρουσία πιστών).

Ήρθε στη Δράμα ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Την περασμένη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, επισκέφθηκε την πόλη της Δράμας ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες. Μετά τη σύσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο βασικός σκοπός για τον οποίο ήρθαμε με τους συναδέλφους από την Περιφερειακή Υπηρεσία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες, αλλά και μία μεγάλη ομάδα από το Υπουργείο υγείας, είναι γιατί θέλουμε να ακούσουμε τις τοπικές Αρχές, για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μάχη αυτή με την πανδημία, να δούμε πώς εμείς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε με εργαλεία, να προβούμε στον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών για να αρθούν οι επικαλύψεις, ώστε να μην κουράζονται και οι ελεγχόμενοι, να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας, για να καταλάβουμε όλοι πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές. Είναι μία από τις περιπτώσεις, στις οποίες πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, να βάλουμε πλάτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς γκρίνιες, χωρίς να συζητάμε σήμερα για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα, για το τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες δέκα ημέρες.

Σκοπός μας είναι, να φροντίσουμε και να υποστηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό στα νοσοκομεία, που δίνουν καθημερινά την μάχη. Θέλουμε να μπορέσει ο ελεγκτικός μηχανισμός να κάνει στοχευόμενους ελέγχους, εκεί που υπάρχουν εστίες διακινδύνευσης διασποράς του ιού και όλοι να δουλέψουμε για να έχουμε την ταχύτερη διέξοδο από τα μέτρα, να υπάρξει γρήγορα χαλάρωση, να μην υπάρξει ανάγκη να πάρουμε σκληρότερα μέτρα και αν πάμε καλά, να έχουμε όσο το δυνατό πιο κανονικά Χριστούγεννα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πιθανής παράτασης της καραντίνας πέρα από τις 7 Δεκεμβρίου 2020, είπε ότι: «Τις επόμενες δέκα ημέρες στον ελεγκτικό μηχανισμό, στόχος μας είναι πιάσουμε πολύ συγκεκριμένα νούμερα, όσον αφορά και τους υγειονομικούς ελέγχους και τις παραβάσεις, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους επιχειρηματίες, αλλά και τους πολίτες, για την κρισιμότητα και ελπίζουμε ότι, αν οι έλεγχοι αυτοί διενεργηθούν με βάση το επιχειρησιακό μας πλάνο, θα έχουμε δυνατότητα γρήγορης αποκλιμάκωσης».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Συζητήσαμε σε ποιο βαθμό έχουν γίνει και πόσοι έλεγχοι, κατά πόσο ελέγχθηκε, γενικότερα, η αγορά, όχι μόνο στα μαγαζιά, αλλά σε όλους τους χώρους που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, όπως δομές υγείας, βιοτεχνίες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ. Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας» και πρόσθεσε: «Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να δούνε τι έγινε το προηγούμενο διάστημα. Η επίσκεψη του διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αφορά όλη τη βόρεια Ελλάδα. Θέλουν να δούνε το πώς εξελίχθηκε από τη δική μας την πλευρά η διαχείριση των μέτρων, αν μπήκαν πρόστιμα, κατά πόσο οι έλεγχοι έγιναν εμπεριστατωμένα, σε μεγάλο αριθμό, ή όχι. Από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας έχουν γίνει πολλοί έλεγχοι και από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και από τη Διεύθυνση Υγείας, πάντα με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι έλεγχοι έγιναν, πρόστιμα μπήκαν και ενδεχομένως να χρειάζονται ακόμα περισσότεροι και να είναι περισσότερο εντατικοποιημένοι. Υπάρχουν και θέματα υποστελέχωσης, είτε σε επίπεδο Αστυνομίας, είτε των Υπηρεσιών μας, λόγω κρουσμάτων και αντιλαμβάνεστε ότι, αυτοί οι υπάλληλοι δεν βρίσκονται στις θέσεις τους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η δημοτική αστυνομία του Δήμου Δράμας, από την περίοδο του Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 6.535 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι αφορούσαν στις μετακινήσεις, στη χρήση μάσκας, στις συναθροίσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, στον μέγιστο αριθμό ατόμων, στις δραστηριότητες που παραμένουν ανοικτές (σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα «για το σπίτι» κ.α.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.