Επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα του νομού της Δράμας με τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό να αυξάνονται αργά αλλά σταθερά το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η εικόνα αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο στοιχείο κάποιας περιοχής, έτσι ώστε να εφησυχάσουν οι υπόλοιποι. Κάθε Δήμος του νομού αργά ή γρήγορα θα δεχθεί την «πίεση» των αυξανόμενων κρουσμάτων. Δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση το Κάτω Νευροκόπι και η ευρύτερη περιοχή του ακριτικού Δήμου και το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να αυξηθούν τα κρούσματα. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως  δεν είναι εύκολη υπόθεση η πανδημία που βιώνει ο κόσμος. Ο κορονοϊός είναι εδώ και απειλεί. Έτσι αυτό που μένει για να περιοριστεί το κακό είναι η πρωτοβουλία του κάθε πολίτη στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού και στον εμβολιασμό. Μόλις λίγες ημέρες πριν τα κρούσματα στην Δράμα ξεπέρασαν οριακά τα εξήντα. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για έναν νομό  σαν τη Δράμα, που έχει βιώσει ένα σφοδρό κύμα κρουσμάτων το χειμώνα που πέρασε. Τα κρούσματα ανεβαίνουν σε κάθε περιοχή του νομού και με δεδομένο πως τα σχολεία λειτουργούν, η διασπορά είναι ακόμα ευκολότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.