Γεμάτη δράσεις η εβδομάδα για την ομάδα έργου “Το Mobile School Ταξιδεύει”

0
13

Με την αθρόα προσέλευση παιδιών Ρομά και μη στο πάρκο Λιμνίο Ξάνθης ολοκληρώθηκε η παρουσία του έργου “Το Mobile School Ταξιδεύει” στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Δεκάδες παιδιά και γονείς έπαιξαν και διασκέδασαν με τα ποικίλα πάνελ του Mobile School εξασκώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Παράλληλα από τις 4-8 Σεπτεμβρίου η ομάδα από το πρωί έως αργά το απόγευμα παρακολούθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο σχεδιάστηκε από τον Βέλγικο Οργανισμό Mobile School για τις ανάγκες του φορέα. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ

ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.