ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ: Ανακαίνιση και επέκταση της Μ.Ε.Θ.

0
12

Η επέκταση, ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που καλύπτει επιφάνεια 505,92 τετραγωνικών μέτρων, θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα επεκταθεί καταλαμβάνοντας επιπλέον 368,09 τετραγωνικά μέτρα. Θα συμπεριλμαβάνει ξεχωριστή είσοδο φορείων/πεζών, διευρυμένους χώρους αναμονής, χώρους υγιεινής, γραμματεία, νέο χώρο διαλογής ασθενών, ενιαίο χώρο οκτώ εξεταστηρίων, με δύο κλειστά εργαστήρια και χώρους προσωπικού και διανυκτέρευσης γιατρών.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που βρίσκεται στον 2ο όροφο παραπλεύρως των Χειρουργείων και καταλαμβάνει επιφάνεια 391,49 τετραγωνικών μέτρων, θα επεκταθεί κατά 570,29 τετραγωνικά μέτρα. Ως νέα πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα λογίζονται επιπλέον 9 κλίνες και δύο θάλαμοι μόνωσης. Θα αναβαθμιστεί πλήρως η υπάρχουσα Μ.Ε.Θ., θα κατασκευαστούν νέοι χώροι στάσης εργασίας αδελφών και γραφείο προϊσταμένης, καθώς και νέοι χώροι ανάπαυσης προσωπικού και διανυκτέρευσης ιατρών.

Κ. Μπλούχος: «Κάνουμε πράξεις και δικαιώνουμε τα όνειρα και τα σχέδια μας»

Την ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος είχε συνεργασία με παράγοντες του Υπουργείου υγείας και με ιδιώτες, που ανέλαβαν να βοηθήσουν στην εκπόνηση μελετών και την χρηματοδότηση αυτών. «Πράττουμε όσα σχεδιάσαμε κι όσα υποσχεθήκαμε. Μου έρχεται στο νου εκείνη η παροιμιώδης φράση του αγίου Γρηγορίου, που συχνά ακούγαμε στα μαθητικά μας χρόνια: «(…) δια των προσταγμάτων όδευσον, πράξις γαρ επίβασις θεωρίας». Κάνουμε πράξεις και δικαιώνουμε τα όνειρα και τα σχέδια μας. Ευχαριστώ πολύ, εκ μέσης καρδίας, την αναπληρώτρια υπουργό υγείας, Μίνα Γκάγκα και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχουν ευαισθητοποιημένα όλα τα ανακλαστικά τους. Ακούνε, βλέπουν, σχεδιάζουν, συγκινούνται και κάνουν πράξη όσα χρειαζόμαστε. Ομολογώ όμως, ότι οι ευχαριστίες μου θα ήταν «κολοβές», αν δεν μνημονεύσω σε αυτές τον ευπατρίδη Κώστα Αποστολίδη και την εταιρεία RAYCAP S.A. Ευπατριδισμός σημαίνει έμπρακτος πατριωτισμός, έμπρακτη φιλοπατρία. Στο δικό του παράδειγμα κλίνω την κεφαλή. Ταπεινά και περήφανα ταυτόχρονα», δήλωσε ο βουλευτής Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.