ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δημοσιεύτηκε υπουργική απόφαση, για την ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Θάσου

0
7

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο Φ.Ε.Κ. (Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης) απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές, για τη λειτουργία μονάδων τεχνητού νεφρού σε Κέντρα Υγείας. «Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή μας, καθώς τέτοια ανάγκη υπάρχει για το νησί της Θάσου. Ωστόσο, δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου, καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ. Η απόφαση ανοίγει, πλέον, το δρόμο, για να λειτουργήσουμε μία τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον, το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η μονάδα σε δύο βάρδιες (πρωί-απόγευμα). Αυτό που χρειάζεται, είναι να προχωρήσουμε σε όλα όσα είναι αναγκαία, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τον αναγκαίο εξοπλισμό και τη χρηματοδότησή του», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.