Γράφει η Γεωργία Φωτιάδου

Θύτης και θύμα!

Ανυποχώρητο, ασυμβίβαστο, ευθυτενές, ανεπίδεκτο και εντελώς εκτός πραγματικότητας… Έτσι που λέτε χαρακτηρίζεται το παιχνίδι ανάμεσα στους ανθρώπους…

Άλλοι το ονομάζουν «αγάπη», άλλοι «έρωτα», εγώ το λέω «παιχνίδι δύναμης»… Όπως ονομάζω όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια … Αυτά τα παιχνίδια που η ενέργεια από την οποία αποτελούμαστε ρέει και πολεμάει να κεφαλοκλειδώσει,  να κατακτήσει και να υπερισχύσει….

Αυτό είμαστε, το έχουμε ξαναπεί… Ενέργεια, ηλεκτρισμός, σωματίδια, άϋλη υπόσταση με αρχέγονα ένστικτα, από τα οποία δεν  μπορούμε να απαλλαγούμε… Έτσι κάποιοι παριστάνουν το γραμματόσημο, κάποιοι κυλιούνται στα πατώματα, κάποιοι χτυπούν τον κώλο τους στα τσιμέντα ακούγοντας λυπητερά άσματα πάσης φύσεως κ.λπ. Μα πάντα όμως σε κάθε ζεύγος όντων (ανθρώπινων) ο ένας από τους δύο είναι ο θύτης και ο άλλος αισθάνεται οπωσδήποτε ως θύμα…

Ένας είναι αυτός που καίγεται κάθε φορά… Σπάνια η περίπτωση που θα καούν οι δύο μαζί, τότε μιλάμε για ολοκαύτωμα και για μεγάλη τόλμη…. 

Γι αυτό αυτός που δεν τα αντέχει όλα αυτά βαφτίζει εαυτόν «μοναχικό ον»  και καμαρώνει με την επιλογή του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.