Γιατί δεν μπορεί να είναι καλή οικοδέσποινα» η Δράμα;

0
71

Ένα φεστιβάλ βοηθάει να αναδειχθεί κάποιο προϊόν, κάποιος τόπος και η παράδοση που έχει. Ένα διεθνές συνέδριο, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει μεγάλη προβολή.

Τις προάλλες, η υφυπουργός τουρισμού, Έλενα Ράπτη, βρέθηκε στην Δράμα και επισκέφτηκε το φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας. Συνεχάρη τους διοργανωτές και τους εκθέτες και δήλωσε ότι, τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν κάθε τόπου. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, που μπορεί να δώσει ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Στην θεωρία, γιατί στην πράξη, η υφυπουργός υπέγραψε τον φάκελο της υποψηφιότητας της Ελλάδας, που κατατέθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για την διεκδίκηση του παγκόσμιου συνεδρίου οινοτουρισμού του έτους 2024. Στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής περιφέρειας, των περιφερειακών κοινωνιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως ο παραμεθόριος Νομός Δράμας, η κεντρική διοίκηση επέλεξε για την φιλοξενία του συνεδρίου (οινοτουρισμού) την πόλη της Θεσσαλονίκης! «Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και, βέβαια, σε μία Περιφέρεια, με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία. Είναι αυτή, που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου», δήλωσε η υφυπουργός.

Αλλά, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την υφυπουργό και την κεντρική διοίκηση για έλλειψη περιφερειακής συνείδησης, όταν η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έμαθαν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. Σκέφτηκε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο δήμαρχος Δράμας, ή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, να ζητήσουν την φιλοξενία ενός τέτοιου συνεδρίου στην Δράμα;

Τα τελευταία έτη, η Δράμα βελτιώθηκε στις υποδομές και μπορεί να αναλάβει την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, όπως ένα παγκόσμιο συνέδριο. Επίσης, αμπελώνες, δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία έχει υψηλού επιπέδου και ο Νομός Δράμας. Είμαστε βέβαιοι, ότι το παγκόσμιο συνέδριο οινοτουρισμού θα πρόσφερε περισσότερα οφέλη στην Δράμα, από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη. Αλλά, αυτό που λείπει από την Δράμα, είναι η (δυνατή) φωνή στα κέντρα των αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.