Η απεργία πείνας που άρχισαν οι τετρακόσιοι και πλέον φιλοξενούμενοι μετανάστες στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών στο Παρανέστι, δεν είναι τυχαία. Αρκετοί, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», έχουν περισσότερα από δέκα έτη παραμονής στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν άδειες παραμονής κι έληξαν, γιατί οι εργοδότες τους δεν απέδιδαν τα ένσημα, για να ανανεώσουν την παραμονή τους. «Είναι αδιανόητο αιτούντες ασύλου με εργασία, να συλλαμβάνονται στα χωράφια και να ρίχνονται στις φυλακές», αναφέρει η ανακοίνωση των «αλληλέγγυων» συμπολιτών.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, οποιοσδήποτε αλλοδαπός ζει και εργάζεται (κανονικά) στην Ελλάδα, έχει δικαίωμα να ζητήσει και να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Οι φιλοξενούμενοι στο Κέντρο του Παρανεστίου γιατί αιτούνται μόνο άσυλο; Είναι πρόσφυγες, που προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση; Και μπορεί κάποιος που κατέφυγε σε άλλη χώρα, για να ζητήσει άσυλο, να εργάζεται στα χωράφια;

Όσοι βρίσκονται στο Κέντρο κράτησης Παρανεστίου, προφανώς, μεταφέρθηκαν εκεί για κάποιο λόγο. Δεν συνελήφθησαν αναίτια στα χωράφια και μετά «σύρθηκαν» στις φυλακές. Γνωρίζουν οι «αλληλέγγυοι» συμπολίτες άλλο προηγμένο κράτος στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου οι αλλοδαποί που αιτούνται ασύλου εργάζονται στα χωράφια με άδεια παραμονής στη χώρα που έληξε;

Εάν οι «αλληλέγγυοι» θέλουν να βοηθήσουν τους κατατρεγμένους αλλοδαπούς, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους κακούς εργοδότες, ας αφήσουν τις ανακοινώσεις συμπαράστασης στις απεργίες πείνας κι ας βοηθήσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες να βάλουν μία τάξη στην ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Όσον αφορά τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Δράμας, για τα οποία οι μαθητές έκαναν κατάληψη του κτιρίου, θα σημειώσουμε το εξής. Καταρχάς, η κατάληψη είναι σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πράγματι, η μουσική εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, είναι υποβαθμισμένη. Το ίδιο και τα αθλητικά σχολεία. Η μουσική καταργήθηκε από μάθημα στα Γενικά Λύκεια και οι ώρες της γυμναστικής μειώθηκαν στο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και των δασκάλων έχουν άλλες προτεραιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.