Είμαστε βέβαιοι ότι ελάχιστοι Δραμινοί συμπολίτες θα στεναχωρηθούν εάν ο Χρήστος Μέτιος δεν εκλεγεί, αυτή τη φορά από τον λαό, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όπως δήλωσε κατηγορηματικά, θα είναι υποψήφιος στις εκλογές την άνοιξη του 2019, για να συνεχίσει, με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα, στο δρόμο που χάραξε η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Το ερώτημα είναι, αν συνέχισε στο δρόμο αυτό, που χάραξε ο εκλιπών περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, διότι μέλη της παράταξης προβληματίζονται με τον δρόμο που ακολουθεί ο Χρ. Μέτιος. Ορισμένοι, μάλιστα, διαχώρισαν τη θέση τους και αποστασιοποιήθηκαν από τη διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Είναι βέβαιο, ότι ο Χρ. Μέτιος θα αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό στη Θράκη σε σύγκριση με αυτό στην ανατολική Μακεδονία, όχι λόγω εντοπιότητας (από την Κομοτηνή), αλλά γιατί φρόντισε να καλλιεργήσει περισσότερο την πολιτική σχέση του με τους Θρακιώτες παράγοντες.

Η στάση του απέναντι στη Δράμα και την Καβάλα, ήταν από πολύ επιφυλακτική έως αδιάφορη. Είναι εμφανές πως κρατά μία απόσταση, άγνωστο για πιο λόγο, κάτι που δεν έκανε ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης.

Το αποκορύφωμα είναι, η αντιπαράθεση με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, από τον οποίο αφαίρεσε αρμοδιότητες, ενώ προσφάτως ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως από τη δημοσιοποίηση της επιθυμίας του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, να ηγηθεί του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» στις ερχόμενες εκλογές.

Κατά την άποψη μας, το γεγονός ότι ο Χρ. Μέτιος είναι περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., δεν του δίνει, αυτομάτως και αυτοδικαίως, το «χρίσμα» του επικεφαλής του συνδυασμού. Εφόσον εξεδήλωσε το ενδιαφέρον κι άλλο μέλος της παράταξης να είναι επικεφαλής, πρέπει να γίνει μία διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού. Όπως έγινε μετά τον θάνατο του Γ. Παυλίδη, όταν αναδείχτηκε πρώτος σε ψήφους ο Χρ. Μέτιος.

Αν διαφωνεί ο Χρ. Μέτιος, είναι ελεύθερος να σχηματίσει δικό του συνδυασμό, να επιλέξει τους συνεργάτες του και να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Έτσι λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα και κανένας δεν έχει «καπαρωμένο» κανένα αξίωμα. Όλοι (και όλες) πρέπει να αξιολογούνται. Εάν ο Χρ. Μέτιος δεν θέλει να αξιολογηθεί, έχει την επιλογή να συνεχίσει την προηγούμενη επαγγελματική ζωή του (ως νομικός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here